TRANSFERI

Doznajemo što stoji iza priče o transferu jednog od najskupljih igrača HNL-a

Foto: Pixsell / J. Galoić

IZ KRUGOVA bliskih Dinamu jutros smo dobili potvrdu da Dinamo Kijev želi kupiti jednog od najzanimljivijih igrača HNL-a, Nikolu Mora. Vijest o ponudi teškoj sedam milijuna eura za Dinamovog veznjaka plasirali su mnogobrojni mediji, no, kako doznajemo, Dinamo nije dobio službenu ponudu.

Priča je u medije došla preko menadžerskih krugova, a cifra koja se spominje nije pouzdana, kao ni tvrdnje da je Moro odbio transfer u Ukrajinu.

S Dinamom ima ugovor do 2025. godine pa je jasno da u pregovorima oko odštete zagrebački klub mora aktivno sudjelovati. Prema ažuriranim podacima Transfermarkta, Moro je trenutno među top pet najskupljih igrača lige te prema procjeni specijaliziranog portala vrijedi šest milijuna eura. 

Moskovski Dynamo ponudit će 10 milijuna eura? 

Ukrajinski doprvak, kako doznajemo, ima ograničen budžet za prijelazni rok. Njihova primarna želja u Dinamu bio je bivši trener Nenad Bjelica, potvrđeno je Indexu iz više izvora. Klupu u Kijevu ipak je preuzeo legendarni Mircea Lucescu, a njegov dolazak popraćen je kontroverzama i protestima navijača koji u klubu ne žele ikonu najvećeg rivala Šahtara. Lucescu je nakon nekoliko dana otišao iz Kijeva, ali vratio se nakon rezolutne izjave predsjednika kluba Igora Surkisa. 

“Lucescu je trener Dinama iz Kijeva. Točka. Sutra će doći u Kijev. Bez obzira na njegove izjave. Mislim da imamo pametne navijače. Shvatit će zašto smo se odlučili na ovaj potez kad momčad počne napredovati i pokazivati kvalitetan nogomet. Nisam Lucescua uzeo iz Šahtara. On je bio slobodan trener", kazao je predsjednik Dinama iz Kijeva. 

Podsjetimo, Lucescu je od 2004. do 2016. godine vodio Šahtar i ostvario velike uspjehe među kojima se ističe i titula pobjednika Uefa kupa.

Lucescuov pomoćnik bit će bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević, a Nenad Bjelica ostao je na tržištu kao slobodan trener. No kijevski klub i dalje je zainteresiran za transfer Mora. To je, zasad, jedina konkretna informacija o tom poslu, ali nije i jedina opcija.

Iz Rusije smo primili vijest da moskovski Dynamo sprema ponudu tešku deset milijuna eura za 22-godišnjeg veznjaka i mladog hrvatskog reprezentativca, koji je u Dinamu odigrao već 114 utakmica i skupio iskustvo u Ligi prvaka.

Dinamo je u kriznoj godini spreman za transfer tog kalibra.

Pročitajte više