HNK RIJEKA

Doznajemo: Rođak Alena Halilovića i nekadašnji dinamovac stiže u Rijeku

Foto: screenshot

RIJEKA završava pripreme u Portugalu i vraća se kući. Za malo više od tjedan dana otvara drugi dio sezone, zaostalom utakmicom Prve HNL protiv Slaven Belupa u Koprivnici. 

Tijekom priprema u Albufeiri nije bilo aktivnosti na tržištu. Zamjenik sportskog direktora kluba Ivan Mance objasnio nam je da klub razmatra ponude za svoje najbolje igrače te da će o kupovini razmišljati tek nakon eventualnih odlazaka.

Naravno, to se odnosilo na kupovine u kojima Rijeka mora platiti eventualnu odštetu, a ne i na dovođenje slobodnih igrača. Kako doznajemo, uskoro bi za Rijeku trebao potpisati Tibor Halilović.

Taj 23-godišnji veznjak odnedavno je slobodan igrač. Raskinuo je ugovor s poljskom Wislom koja je doživjela financijski krah, a iz koje je velik broj igrača u posljednje vrijeme otišao sa slobodnim papirima.

Halilović je središnji veznjak koji može igrati u oba smjera. Prve korake napravio je u Dinamu, prošao sve mlađe uzraste i 2014. godine potpisao prvi profesionalni ugovor s maksimirskim klubom. U naredne dvije godine odigrao je 46 utakmica i zabio dva gola za Dinamo II, da bi 2016. godine otišao u Lokomotivu. Ubrzo nakon toga prešao je u Wislu Krakow i tamo se zadržao sve do financijskih problema u koje je slavni poljski klub upao.

Rođak Alena Halilovića u svojoj prvoj inozemnoj sezoni zabio je gol i upisao asistenciju u 27 nastupa u prvenstvu i kupu, da bi zbog lakše ozljede ove sezone izbrojao tek 11 nastupa.

To je profil igrača kakvog Rijeka voli kupiti

Njegov transfer u Rijeku u potpunosti se slaže i s klupskom politikom koja je svima već dobro poznata, a bazira se na dovođenju mlađih igrača koji se nisu uspjeli ostvariti, ali još stignu te im Rijeka u tom pogledu služi kao odskočna daska u nastavku karijere. Također, ovim transferom riječka struka nadomješta eventualan odlazak nezadovoljnog Darija Čanađije, koji se sve glasnije spominje, te je zalog za budućnost u slučaju prodaje Domagoja Pavičića, do koje bi moglo doći narednog ljeta.

Što se tiče odlazaka, dojam je da ih do kraja prijelaznog roka neće biti, ali stvari se u svijetu nogometa mijenjaju velikom brzinom pa je sve moguće. Naravno, u izlogu je nekolicina igrača, od Hebera preko Gorgona pa do Župarića.

Pročitajte više