HRVATSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

Doznajemo tko će biti novi izbornik hrvatskih košarkaša

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

POTRAGA za izbornikom hrvatske košarkaške reprezentacije koji će na toj funkciji zamijeniti Veljka Mršića je završena. Novi izbornik nacionalne momčadi bit će Damir Mulaomerović, nekadašnji reprezentativac, dosadašnji pomoćnik Mršića i trener momčadi Cedevita Junior.

Premda odluka još nije službena, doznajemo da su ostali samo detalji i da će u idućih nekoliko dana Mulaomerović biti i službeno predstavljen kao novi izbornik. HKS treba još dobiti službeni pristanak Cedevite Junior i odluka treba biti odobrena od strane Upravnog odbora, ali kako saznajemo, stvar je samo proceduralne naravi.

Mršić je, podsjetimo, u srijedu ujutro potvrđen kao 'bivši' izbornik nakon što je Hrvatski košarkaški savez potvrdio dogovor o međusobnom prekidu suradnje. U studenome prošle godine započeo je novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji je reprezentacija započela s dva poraza te ju sada očekuje težak put u borbi za Svjetsko prvenstvo, kao i Europsko prvenstvo koje je na rasporedu u rujnu 2022. godine. Tih akcija prihvaća se sad Mulaomerović.

Trener kakvog je HKS tražio

Otkako je napustio Cibonu 2017. godine, Mulaomerović je trenersku karijeru gradio kao izbornik Bosne i Hercegovine te Kosova, a potom vodio momčad Prištine te tuzlanske Slobode. U Cedevitu Junior stigao je u svibnju prošle godine, što mu je, uz znanje i iskustvo koje posjeduje, svakako išlo u prilog pri odabiru novog izbornika.

Čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza tražili su trenera koji poznaje domaću ligu i igrače koji mogu igrati za reprezentaciju u okolnostima kad to ne mogu igrači iz NBA-a i Eurolige. Pronašli su ga u Mulaomeroviću.

Pročitajte više