TRANSFERI

Doznajemo: Varaždin doveo dva igrača. Čeka se dolazak još dvojice

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

RANIJE danas je objavljeno da stoper Matej Rodin napušta Varaždin i uskoro potpisuje za poljsku Cracoviju, a ona je potvrđena i Indexu.

Kako doznajemo, Rodin je klub napustio nakon što je poljski prvoligaš za njega isplatio odštetnu klauzulu koju je imao u ugovoru. Njen iznos zasad nije poznat, ali ne radi se financijski velikom poslu za Varaždin.

Veliki problem usred sezone

Varaždin je tako usred sezone ostao bez standardnog prvotimca i sada kreće u potragu za novi stoperom, a kao jedna od alternativa na toj poziciji konkurirat će i Jorgo Pellumbi, čiji je dolazak već dogovoren.

Pellumbi je po vokaciji lijevi bočni igrač i pojačat će konkurenciju na strani koju u Varaždinu drži Japanac Itsuki Urata, ali je zbog svoje visine (186 cm) tijekom karijere znao igrati kao stoper. 

Dolazi iz Skenderbeua, a ovaj 20-godišnji branič standardni je član albanske U-21 reprezentacije. Tri igrača te reprezentacije već su u HNL-u, a riječ je o napadaču Indritu Tuciju te veznjacima Sherifu Kallakuu i Enisu Cokaju koji nastupaju za Lokomotivu.

Stižu dva bosanskohercegovačka igrača

Osim Pellumbija u Varaždin je stigao i novi desni bek, a radi se o Kerimu Memiji koji je u Varaždin došao kao slobodan igrač. Posljednji klub za koji je igrao je danski Vejle. U karijeri je ovaj 24-godišnji branič upisao i 20 nastupa za bosanskohercegovačku U-21 reprezentaciju.

Varaždin također pregovara s Demirom Pecom, 24-godišnjim desnim krilnim napadačem Radnika iz Bijeljine te bi i taj posao uskoro trebao biti završen, iako je priča zasad zapela na papirologiji.

Dakle, dva transfera su završena, a još se čeka dolazak Pece i novog stopera te bi onda kadar Varaždina za već tekuću sezonu trebao biti potpun. 

Pročitajte više