hnl

Doznali smo hoće li Hajduk dati premije Šibenčanima za borbu protiv Dinama

Foto: Pixell/Ivo Cagalj

DINAMO kolo prije kraja može obraniti naslov prvaka Hrvatske. Čak i u slučaju da Hajduk dan ranije pobijedi Istru, Modri će uzeti titulu ako budu slavili na Šubićevcu. S ta tri boda pobjegli bi Hajduku na nedostižna četiri boda i derbi u Maksimiru ne bi imao nikakav rezultatski značaj. No, kiksa li Dinamo kod Šibenika, a Hajduk očekivano sruši Istru, derbi na Maksimiru odlučit će prvaka.

Šibenčani su tako posljednja nada Hajduku da produži borbu za naslov prvaka do zadnje utakmice. "Trebat će nam najbolja utakmica sezone. U nogometu i sportu općenito se čuda događaju. Doduše, ne često. Mi vjerujemo da to čudo možemo napraviti u nedjelju", poručio je trener Šibenika Dean Računica.

Šibenik je jedina šansa Hajduku

"Normalno je da ćemo napraviti sve i dati svoj maksimum da Dinamu prolongiramo borbu za titulu do zadnjeg kola. Dat ćemo sve da to napravimo", dodao je Računica, legenda Hajduka i osvajač nagrade Hajdučko srce, za RTL.

Kapetan Šibenika je Mario Ćurić, dijete Hajduka. "Mi tu nikome ne želimo pomagati ili odmagati", rekao je Ćurić. "Cijelo će prvenstvo stati u tu jednu utakmicu, ali mi ćemo gledati sebe i pokušati odigrati najbolje što možemo i pokušati pobijediti."

Neviđeno zanimanje vlada za utakmicu na Šubićevcu. Momčad Ante Čačića imala je gromoglasnu podršku Bad Blue Boysa protiv Osijeka, a Dinamovi navijači preplavili su klub zahtjevima za karte za susret sa Šibenikom. Šubićevac prima malo manje od 3500 gledatelja, a Dinamo je za nedjeljnu utakmicu dobio tek 638 ulaznica.

No Dinamovih navijača u Šibeniku će biti puno više, a velik broj ih se sprema u Dalmaciju čak i bez ulaznica. Klub je samo jučer dobio više od 2000 upita za karte iz svih dijelova Hrvatske, a neki su ih čak pokušali i rezervirati iako rezervacija nema.

Hoće li Hajduk stimulirati Šibenik? Kažu da im to nije ni palo na pamet, da se time ne bave 

Tenzije uoči utakmice su ogromne, a nogometna javnost pita se hoće li Hajduk ponuditi igračima Šibenika premije i novčano ih stimulirati da daju sve od sebe u utakmici koja im rezultatski ne znači ništa. Kako je to uobičajena praksa u ostalim zemljama u sličnim situacijama i nije zabranjeno stimulirati jedan klub da da svoj maksimum, pitali smo Hajduk jesu li razmišljali o tom potezu.

Iz kluba su nam rekli da im ni u jednom trenutku takva ideja nije pala na pamet, da se ne bave tim stvarima te da se nadaju da će Šibenčani naoružani samo sportskim motivom pružiti maksimalan otpor Modrima i iznenaditi ih te tako pomoći Hajduku. 

Raspored do kraja:

35. kolo 
Hajduk - Istra (14. svibnja)
Šibenik - Dinamo (15. svibnja)

36. kolo 
Dinamo - Hajduk (21. svibnja)

Pročitajte više