Dr. Ivo u osmini finala rimskog Mastersa

IVO KARLOVIĆ, pobijedio je u 2. kolu ATP turnira u Rimu iz Masters serije Talijana Potita Staracea 6:3, 6:7(5), 7:6(3) nakon dva sata i 34 minute igre.

Bio je to prvi međusobni susret između 22. i 45. tenisača svijeta, u kojem je, usprkos lošijeg plasmana, Starace kotirao kao favorit, zbog zemljane podloge koja mu odgovara više nego Karloviću i domaćeg terena. Međutim, nije bilo tako. Iako je Karlović mogao i puno brže do pobjede, budući da je imao set i break u drugom, uspio je u tie-breaku trećeg seta osigurati osminu finala. Za nagradu mu slijedi dvoboj protiv najboljeg tenisača svijeta i 1. nositelja, Švicarca Rogera Federera!

Prvi set je Karlović riješio breakom u četvrtom gemu za vodstvo 3:1. Starace je u tom setu osvojio samo 4 poena na servis hrvatskog tenisača. Kada je Karlović oduzeo servis Talijanu u petom gemu drugog seta, činilo se da je vrlo blizu pobjedi. Međutim, Starace je u osmom gemu stigao do prve break prilike u meču, koju je odmah uspio i realizirati. U tie-breaku je bio bolji sa 7:5.

Treći set nije nudio veća uzbuđenja sve do devetog gema, u kojem je Talijan imao dvije break prilike, ali ih nije uspio iskoristiti. Karlović je u 12. gemu stigao do 15:40 i još jedne prednosti. Sve tri meč lopte ostale su neiskorištene, pa je "Dr. Ivo" morao u još jedan tie-break, u kojem je ovoga puta bio dominantan, te je sa 7:3 izborio pobjedu, te tako osvetio Marina Čilića, kojeg je Starace svladao u 1. kolu u tri seta.

Karlović je potvrdio da mu rimski turnir odgovara. Ovo mu je tek drugi nastup u Rimu, a u prvom je, prije četiri godine, pobijedio dva Tommyja, Nijemca Haasa i Španjolca Robreda, a potom ga je u osmini finala zaustavio kralj Umaga Carlos Moya u tri seta. Ovoga puta, imat će još puno teži zadatak u meču za četvrtfinale, susret protiv Federera. Svih 5 prethodnih dobio je Švicarac, ali u jedinom koji su odigrali na zemlji, u Gstaadu 2004. godine u 2. kolu, odluka je pala tek u tie-breaku odlučujućeg, trećeg seta!

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više