Dragan Žilić: Navijačke uvrede su utihnule

DRAGAN ŽILIĆ, vratar Rijeke srpske narodnosti, ovog je ljeta uznemirio strasti svojim dolaskom na Kantridu, no kako tvrde srpski mediji "utišao je Hrvate".

Podsjetimo, navijači Rijeke, riječka Armada sredinom srpnja čak je i zaprijetila prekidanjem odnosa s Upravom kluba zbog dovođenja vratara iz Srbije i Crne Gore.

Tada se na riječkim tribinama moglo čuti "Žiliću odlazi", "Jebeš fudbal, ja volim nogomet", "Srbe na vrbe", "Tko ne skače, pravoslavac je".

Dragan Žilić nakon polusezone na Kantridi vrijeme provodi kod kuće u Kikindi, a za srpski tabloid Kurir govori o tome kako se snašao u Rijeci.

"Zahvaljujući podršci Uprave i suigrača prebrodio sam početne nevolje i uklopio se u ekipu. Otkada su sa mnom supruga i kćerka, sve je ljepše. Smješteni smo u Opatiji i zasad nismo imali nikakvih neprijatnosti. Običan narod nas uvažava i nitko ne pravi pitanje što smo Srbi. U posljednjih nekoliko utakmica navijačke uvrede su utihnule." - izjavio je Žilić.

Žilić je zadovoljan ugovorom kojeg je potpisao s Rijekom te nakon ove sezone planira još jednu provesti u Rijeci. Daljnju bi karijeru volio nastaviti u nekoj od liga "Petice". Ipak, Žilić je mislima u hrvatskoj ligi, u kojoj ga očekuje borba za drugu poziciju.

"U preostala četiri kola proljetnog kola napast ćemo Zagrepčane jer nakon toga prvih šest ekipa odlazi u Ligu 6. U polufinalu hrvatskog Kupa krajem ožujka nadigravat ćemo se s Hajdukom. Da Uprava ima ambicije za prvaka, dokazala je angažiranjem bivšeg prvotimca Leccea i Atalante Davora Vugrineca." - zaključio je Žilić.


Pročitajte više