Dragan Žilić: Srbiji fali Rijeka

VRATAR Rijeke Dragan Žilić među prvim je nogometašima srpske nacionalnosti koji su nakon rata potražili sreću u Lijepoj našoj. Danas je Žilić za Index progovorio o svojim osjećajima i razmišljanjima u proteklih godinu i pol dana.

Zašto se odlučio za Hrvatsku i je li to bila teška odluka, pitanje je koje mu je, kao prvo, servirano.

"Ja sam nogometni profesionalac i tako se moram ponašati, stoga nema tu puno mozganja. Kada mi je ponuđena opcija Rijeke, ni trena nisam dvojio. To sada možda izgleda kao teška odluka, i da sam htio mogao sam tada o tome razmišljati danima, ali to mi je bilo nevažno. Rijeka je ambiciozan klub i kao takav je zadovoljio moje apetite pa i nije odveć čudno što sam i danas član ovog kluba." - započeo je svoj razgovor za Index Dragan Žilić.

Žilić o svojim Riječkim danima govori samo najbolje.

"Kada bi na stranu ostavio sva ona događanja među navijačima i natpise na tribini, rekao bi da mi je bilo odlično. Svi su me unutar kluba, od suigrača do uprave fantastično primili i dali mi potpunu podršku. Nikada, otkad smo u Rijeci, moja obitelj i ja nismo imali nekakvu neugodnost, stoga o svom boravku u Rijeci uistinu mogu reći samo najbolje. Ukratko, osjećam se domaćinski" - napominje vratar Rijeke.

Jučer je u velikom dijelu medija egzistirala informacija da je Žilić dobio hrvatsko državljanstvo međutim, on to opovrgava i razjašnjava zašto ga je uopće i zatražio?

"Državljanstvo nisam ni mogao dobiti jučer, jer postupak još u procesu, ali odgovor svakako očekujem u skoroj budućnosti. Nemam nikakve aspiracije na hrvatski dres ako to mislite. Ono sam zatražio u dogovoru s klubom, kako bi smanjili broj stranaca u momčadi, te da bi svi mogli participirati." - dodaje Žilić.

Na nedavnim pripremama u Antalayi, Žiliću je pristupio izbornik BiH Fuad Muzurović i upitao ga bili li htio braniti za tu reprezentaciju. Žilić je navodno odbio, ali je ostavio vrata malo odškrinuta.

"Da, to je točno. Malo smo razgovarali, ali na tome je sve ostalo. Daleko je to od kakve konačne odluke, jer bi mi trebalo onda još jedno državljanstvo. Sigurno da mi je drago, jer nije mala stvar kada te želi jedna reprezentacija. U svakom slučaju to je jedna vrsta priznanja i podstreha za mene." - napomenuo je Žilić.

Kvalitetu hrvatske lige uspoređuje s onima u susjednim državama, ali i napominje kako ovdje ima puno prostora za napredak.

"HNL je dosta kvalitetna i što je najvažnije ima puno prostora za napredovanje. Liga je vrlo slična srpskoj, ali je u maloj prednosti. Naime, Hrvatska ima Rijeku kao treći klub, koji mrsi račune Hajduku i Dinamu, a upravo tako nešto Srbiji fali i to je njen najveći nedostatak. Dakle, rezime bi bio: Srbiji fali Rijeka!" - drži srpski vratar.

Za kraj Žilić je napomenuo kako Rijeka ulazi vrlo ambiciozno u nastavak prvenstva, svjesna da može pokvariti planove kako splitskom, tako i zagrebačkom ponosu.

V.B.

Pročitajte više