Dragan Žilić sve bliži vratima BiH

AKO JE za vjerovati napisima mostarskog Dnevnog lista vratar prvoligaša s Kantride Dragan Žilić mogao bi uskoro prihvatiti ponudu Fuada Muzurovića, bosansko-hercegovačkog izbornika i zatražiti putovnicu te zemlje. 

Isto bi značilo da definitivno postaje vratarom reprezentacije BiH, čiji prvi strateg ne krije oduševljenje njegovim sposobnostima.

"Žilić je fenomenalan golman. Meni se odmah sividio i kao sportaš i kao čovjek. On je u najboljim godinama za jednog golmana, pruža odlične partije u Rijeci i bilo bi mi strašno drago kad bi pristao igrati za Bosnu i Hercegovinu." - kazao je Muzurović za mostarski Dnevni list.

32-godišnji srpski vratar, rođen u Kikindi, bez problema može dobiti putovnicu BiH, obzirom da je njegova majka iz Bosanske Gradiške. Poznata je njegova želja da karijeru okonča u nekom od najjačih srpskih klubova, no odjene li bosansko-hercegovački dres, bit će mu jako teško nositi se s već isprovociranom srpskom sportskom javnošću.

Žilić novinarima nije htio potvrditi, ali niti demantirati pisanje mostarskog dnevnika.

"Pročitao sam ovu priču i ne bih želio komentirati izjave izbornika BiH. Molim vas da me razumijete." - kratko je odgovorio.

U međuvremenu, Muzurović razmišlja i o mogućem srazu s reprezentacijom Hrvatske, nakon što je predsjednik crnogorskog nogometnog saveza Dejan Savičević odbio naš nogometni savez. UEFA-in termin za odigravanje prijateljske utakmice je 23. ožujka, što je ujedno i posljednja provjera uoči nastavka kvalifikacija za EURO 2008.

D.R.

Pročitajte više