Draganja osvojio srebro!

DUJE Draganja od večeras je prvi hrvatski plivač s olimpijskim odličjem, a Hrvatska je njegovim srebrom na 50 slobodno podigla zbroj medalja na Ljetnim igrama na devet.

"Splitski dupin" učinio je čudo na olimpijskom plivalištu OAKA, ne samo zbog srebra na 50 slobodno, već zato što je niti dvadeset minuta ranije plivao u finalu utrke na 100 leptir gdje je bio sedmi sa hrvatskim rekordom. Draganja je jedini plivač koji je u Ateni nastupio u tri sprinterska finala, a kako je za pobjednikom Amerikancem Garyem Hallom zaostao samo stotinku sekunde, skoro je izvjesno da bi bez umaranja na 100 leptir bio zlatni.

Pritom je sa vremenom od 21.93 sekundi za 25 stotinki poboljšao hrvatski rekord.

"Umro sam, pa ovo je nevjerovatno, umoran sam kao nikad. Već prije sam govorio da je staza broj osam odlična za 50 slobodno. Utrka na 100 leptir me ubila, okrenuo sam kao drugi, postavio novi hrvatski rekord, ali vjerujte mi, nitko ne pliva dva sprinterska finala isti dan. Isplatilo se, srebrno odličje, ma još ne mogu vjerovati. A opet moja završnica je bila loša, da mi je finiš bio bolji pobijedio bih. Ma šta pobijedio, pa zaostao sam samo jednu stotinku sekunde. Ako netko već mora biti ispred mene, drago mi je što je to Gary Hall, koji trenira sa mnom i odličan je momak", kazao je odmah nakon utrke 21-godišnji Draganja, uvjeljivo najmlađi sudionik finala na 50 slobodno.

"Ovo je nevjerovatno, samo 20 minuta ranije je plivao odlično 100 leptir, a sada medalja. Znao sam da će plivati odlično, ali ovako nešto nisam očekivao. Savršena utrka? Ne, pa morat će pobijediti", kazao je Draganjin trener Mike Bottom.

Pročitajte više