Draganja u finalu, ali nezadovoljan rezultatom

DUJE Draganja će plivati u olimpijskom finalu elitne discipline na 100 slobodno, što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta u povijesti Igara.

Draganja je u strašnoj konkurenciji sa vremenom 49.14 sekundi bio drugi u svojoj skupini i ušao je izravno u finale, u kojem neće biti legendarnoga Rusa Aleksandra Popova. Draganjin rezutat sporiji je sedam stotinki od hrvatskoga rekorda kojeg je postigao u jutrošnjim kvalifikacijama, no u njegovoj skupini svi su plivali slabije. Pobijedio je brončani sa SP 2002 Alžirac Selim Iles sa stotinkom bržim vremenom od Draganje, treći je bio Thorpe, a tek četvrti Popov, koji je nakraju imao deveto vrijeme i neće u finale.

Najbolje vrijeme polufinala ostvario je Južnoafrikanac Roland Mark Schoemann (48.39), drugi je Nizozemac van den Hoogenband (48.55), treći Talijan Filippo Magnini (48.91), dok je Draganja imao šesto vrijeme.

"Zadovoljan sam finalom, ali ne i rezultatom, ipak sam bio umoran. Posebno mi je drago što sam izbacio Popova jer mi je nakon mojih 50.38 u štafeti prišao i zajedljivo komentirao moj rezultat. U finalu svi imaju gotovo podjednake šanse, moj favorit je Južnoafrikanac, a ja sigurno idem na medalju", kazao je Draganja, koji će u finalu nastupiti u srijedu oko 19.20 sati po hrvatskome vremenu.

(Izvor fotografije: FaH)

Pročitajte više