Dragoviću zbog nasrtaja na suca doživotni izgon iz rukometa!

DUŽNOSNIK RK Metkovića Zdenko Dragović izbačen je doživotno sa svih funkcija u rukometu te mu se ujedno zabranjuje obnašanje bilo kakve dužnosti u rukometnom sportu. Mjera je to koju je izrekao povjerenik za natjecanje I. i II. HRL Mihael Varga.

"Nakon primljenih svih izvješća sa sporne prekinute utakmice 25. kola Metković  - Siscia, dakle oba suca, delegata, Policijske postaje Metković te Zdenka Dragovića, nedvojbeno sam utvrdio da je Zdrenko Dragović fizički nasrnuo na jednog od sudaca utakmice Ivana Klapeža zbog neslaganja sa sudačkom odlukom. Zbog tog čina, a na temelju Propozicija o natjecanju donio sam odluku o izbacivanju g. Dragovića iz rukometa. Također, RK Metković kažnjavam sa 4.000 kuna, prekinuta utakmica će biti registrirana rezultatom 0:10 te se RK Metkoviću oduzima jedan bod, sukladno Propozicijama natjecanja. Ovo je prvostupanjska odluka, sve strane imaju mogućnost žalbe višoj instanci (Stegovno i Natjecateljsko povjerenstvo) u roku 8 dana od primitka odluke", rekao je prigodom objave odluke povjerenik za natjecanje Mihael Varga.

Samobor je nadolazećeg vikenda domaćin završnici Hrvatskog kupa za rukometašice. U polufinalu u subotu, 24. travnja u 17 sati igraju Podravka Vegeta - Arena, a u 19 Lokomotiva - Trešnjevka. Finale se igra u nedjelju, 25. travnja u 15.30 sati uz izravni TV prijenos na HTV2. Sve utakmice igraju se u novoj dvorani Samobor, a cijena ulaznice je 20 kuna. Za one koji ne budu mogli pratiti susret uživo, HRS je na svojim stranicama www.hrs.hr osigurao statističko praćenje susreta uživo (rezultat i sve statističke kategorije).

Pročitajte više