Drama trostrukog prvaka Formule 1: I najmanja prehlada može biti kobna

Foto: Epa

JEDAN od najvećih vozača Formule 1 i trostruki svjetski prvak, Niki Lauda, zbog značajnog pogoršanja zdravstvenog stanja hitno je prebačen u bolnicu u Beču.

Legendarni Austrijanac loše se osjećao tijekom praznika, pozlilo mu je i prebačen je na odjel intenzivne njege bolnice u Beču.

Lauda ima 69 godina i prošle godine presađeno mu je plućno krilo, a austrijski mediji pišu kako je hospitaliziran zbog gripe i da je pod strogim nadzorom liječnika. U njegovom stanju i najmanja prehlada može biti kobna, pa će biti zadržan najmanje tjedan dana u bolnici.

Podsjetimo, u kolovozu prošle godine Lauda je u kritičnom stanju završio u bolnici.

"Zbog teškog stanja pluća Niki Lauda je podvrgnut transplantaciji u Općoj bolnici u Beču. Operacija je bila uspješna", stajalo je u službenom priopćenju bolnice, dok su njemački mediji pisali da je zahvat trajao pet sati.

Lauda je bio akter jedne od najstravičnijih nesreća u povijesti Formule 1. Na utrci u Nürburgringu 1976. bolid mu se zapalio, a austrijski vozač, unatoč strašnim ozljedama i opekotinama, prevario je smrt, preživio je udes i nastavio je karijeru. 1997. i 2005. godine podvrgnut je dvjema transplantacijama bubrega.

Pročitajte više