Drama u posljednjem kolu prvenstva Nizozemske

U POSLJEDNJE 34. kolo vodeća tri kluba Eredivisie AZ Alkmaar(najbolja gol razlika), PSV i Ajax ušli su bodovno izjednačeni, a tada prvoplasirani AZ trebao je gostujuću pobjedu protiv utopljenika Excelsiora da bi osvojio prvi naslov prvaka nakon četvrt stoljeća, jer je PSV u posljednja dva mjeseca prokockao desetak bodova prednosti.

Van Gaalova momčad je od 18. minute igrala bez isključenog Watermana, a dvaput je stizala vodstvo domaćina, koji je, pak, s desetoricom igrao od 72. minute. Sve nade za AZ pale su u vodu u 90. minuti, kada je klub Rotterdama preko Voskampa došao do konačnih 3:2.

Ajax je pobijedio u gostima sa 2:0 Willema II, dok se PSV, golom Cocua u posljednjoj minuti utakmice, rezultatom 5:1, okitio naslovom prvaka, zbog jednog pogotka bolje gol razlike od momčadi iz Amsterdama.

Ajax i AZ tako će u baraž  kvalifikacija za Ligu prvaka, dok će u kup UEFA Heerenven, koji je u izravnom dvoboju sa 5:1 i četiri pogotka prvog topnika lige Alvesa pregazio Feyenoord, i Twente. U drugu ligu putuje direktno Den Haag, dok će Excelsior i RKC Waalwijk u dodatne kvalifikacije.

V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više