NOGOMET

Drama u Španjolskoj. Čak 15 igračica odbilo nastupiti za nacionalnu ekipu

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKI nogometni savez potvrdio je da je dobio e-mail od 15 igračica reprezentacije kojima se traži smjena izbornika Jorgea Vilde i njegovih pomoćnika. Ne bude li ispunjen njihov zahtjev, dodaje se, one neće više igrati za španjolsku ekipu. Savez je stao uz izbornika.

Igračice, među kojima nije Alexia Putellas, aktualna osvajačica Ballon d'Ora i FIFA-ine nagrade za najbolju na svijetu, a nema ni nogometašica Real Madrida, svoj su zahtjev odaslale uz poruku da je njihovo trenutačno emocionalno stanje, kao i njihovo zdravlje, narušeno i da se neće vraćati u reprezentaciju ne dođe li do promjene na klupi.

"Savez neće dopustiti da igračice dovode u pitanje nastavak rada izbornika i njegovog osoblja. Situacija je prerasla iz sportskog pitanja u pitanje digniteta. O nacionalnom sastavu se ne pregovara. Igračice koje su se povukle u reprezentaciju će se vratiti tek budu li priznale svoju pogrešku i zatražile oprost. Ovo je situacija bez presedana u muškom i ženskom nogometu, Španjolskoj i svijetu", poručili su iz Saveza.

Uz igračice španjolske reprezentacije stala je Megan Rapinoe, američka reprezentativka i jedna od najprepoznatljivijih nogometašica današnjice. "Uz vas u Americi stoji i 16. igračica. Moćno je kad se ovoliko igračica ujedini, trebali bismo to poslušati", objavila je Rapinoe poruku na Instagramu.

Pročitajte više