Dramatična pobjeda Cibone protiv ekipe s trojicom seniora

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

KOŠARKAŠI Cibone pobijedili su Borac u Čačku 84:83 (21:27, 17:16, 23:15, 23:25) u posljednjem susretu 18. kola regionalne ABA lige. Utakmicu je bolje otvorila domaća momčad koja je početkom druge četvrtine imala i dvoznamenkastu prednost. No, u drugoj dionici Cibona je stabilizirala igru te je spustila zaostatak na 38:43 prije odmora.

Sredinom treće četvrtine Cibona je napokon povela (50:49) i taj dio igre dobila 23:15. U velikoj neizvjesnosti prošla je cijela posljednja četvrtina, ali je tada Cibona kontrolirala rezultat i bila u stalnom vodstvu. Kapusta je u posljednjoj minuti pogodio pet od šest slobodnih bacanja, ali je 14 sekundi prije kraja promašio jedno koje je Ciboni ostavilo dva poena prednosti (82:80).

No, za Borac je potom Glišić, iz okreta, pogodio tricu za vodstvo 83:82. Cibona je imala dvije i pol sekunde za zadnji napad koji je Smajlagić iskoristio za koš, s pet metara, vrijedan pobjede. Najbolji igrač Cibone bio je Borna Kapusta, koji je ubacio 22 poena uz 12 asistencija.

Partizan vodeći, Cibona je deseta

Aleksandar Aranitović je dodao 14 poena uz četiri skoka i tri ukradene lopte, dok je Krešimir Radovčić ubacio deset poena. U poraženom sastavu Hunter Hale je dao 29 koševa uz devet skokova i pet asistencija.

Na samom vrhu ljestvice su Partizan s omjerom 16-2 te Crvena zvezda sa 16-1. Slijede Budućnost i FMP koji imaju po 12 pobjeda i šest poraza, dok je Cedevita Olimpija na omjeru 12-5. Zadar ima 9-9, Split i Cibona su na 7-11. Borac je pretposljednji s omjerom 4-14.

Borac imao trojicu seniora

Podsjetimo, utakmica Borac - Cibona trebala je biti odigrana jučer. Klub iz Čačka zatražio je odgodu utakmice zbog zdravstvenih problema u sastavu. S obzirom na to da nije stiglo odobrenje ABA lige, predsjednik Borca je održao izvanrednu press-konferenciju.

Donio je kompletnu medicinsku dokumentaciju, naglasio da je nedopustivo da se nalazi liječnika u Srbiji tretiraju kao nevažeći i nelegitimni. Tijekom presice je ipak stigao dopis ABA lige da je utakmica odgođena za 24 sata, ali da Borac mora dostaviti dodatnu dokumentaciju u navedenom periodu.

Predsjednik Borca Predrag Pantović je ''zahvalio'' ABA ligi što je pomaknula susret za 24 sata, ali je naglasio da Borac neće odustati od onoga što bude stav liječnika u vezi s igračima sa simptomima crijevne viroze. Uz zdravstvene probleme, Borac je protiv Cibone imao sedmoricu igrača, od kojih su trojica bila seniori, a četvorica juniori.

Pročitajte više