DINAMO U EUROPI

Drmić kritizirao Čačića: Kad igraš sa šest iza pokazuješ da daješ sve u obranu

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

DINAMO je izgubio 1:0 kod RB Salzburga u trećem kolu Lige prvaka. Momčad Ante Čačića primila je gol iz penala u 71. minuti. Jedini strijelac bio je Noah Okafor. Najveću priliku na utakmici Dinamo je imao u 82. minuti, kada je Josip Drmić išao sam na golmana Salzburga Kohna.

Gađao je kut, ali nedovoljno dobro. Uz to, Drmić je minutu prije kraja zabio nakon ubačaja Martina Baturine. Nažalost po Dinamo, Drmić je bio u zaleđu i gol je poništen. Nakon utakmice Drmić je kritizirao postavku trenera Čačića, koji je u Austriji igrao u formaciji 3-5-2. Drmić smatra da je Dinamo trebao biti ofenzivniji.

Drmić: Nije loše biti fleksibilan

"Ne bih pričao o toj šansi, ja uvijek gledam sve globalno i kompletno. Imali smo šanse, mogli smo zabiti, osjetili smo to danas. Ali moramo više riskirati i više tražiti gol. Kad igraš sa šest iza, odmah pokazuješ da daješ sve za defenzivu. Bolje je izgledalo kad smo se postavili u 4-4-2. Imali smo tad dvije prilike, bili smo opasniji. Nije loše biti fleksibilan."

Drmić je potom dodao: "Ali ja uvijek kažem da nogomet treba igrati ofenzivno i atraktivno i na ovom nivou ako da smo danas isto osjetili. Danas nam je malo nedostajalo da nas nagradi. Našao sam se u prilici pred vratarom, ali nije to bila skroz čista lopta. Morao sam se boriti s njom. Samo sam je pokušao pogoditi dobro, ali golman je tu najbolje izgledao. 

"Mislim da su nas svi otpisali u grupi"

"Zaleđe? Mislio sam da su iza mene još igrači, ali pogledao sam situaciju i vidio da je zaleđe. Radilo se o nekoliko centimetara. S trenerom sam se nakon utakmice samo rukovao i to je to. Nisam ja ni bio u svlačionici, nego sam razgovarao s par igrača Salzburga. Mislim da su nas svi otpisali u grupi, no postoji mogućnost da prođemo. Publika nas mora nositi na Maksimiru."

Pročitajte više