Drogba: Ševčenko će pokraj mene biti "druga violina"

29-GODIŠNJI ukrajinski napadač Andrij Ševčenko početkom lipnja ušao je u klupsku povijest Chelseaja s dosad najunosnijm četverogodišnjim ugovorom. Njegov dolazak jako je razveselio Portugalca Josea Mourinha koji se lani pošteno umorio u nastojanjima da ga otme Milanesima.

Gazda Roman Abramovič, naravno, održao je riječ i zgotovio posao. No, Ševčenkov prelazak unio je pomutnju u dosadašnje ofenzivne snage londonskog kluba. Prvi je glas podigao Didier Drogba, fantastični napadač Obale Bjelokosti upozorivši Ukrajinca na svoj neprikosnoveni status.

"Dokazao sam se ovdje, prvak sam s Chelseajem već dvije godine. Nema razloga da ponovo ne predvodim naš napad. Ševčenko će biri druga violina." - jasan je Drogba.

"Uopće me ne zanima dolazak novih napadača, iako sam svjestan da će doći do natjecanja među nama. No, ja ipak imam te dvije titule." - dodao je.

S druge strane, Ševčenko ne mari za upozoranja suigrača. Iako je dugo razmišljao o basnoslovnoj Abramovičevoj ponudi, danas je siguran da je učinio odličan potez.

"U svom životu igrao sam samo za Kijev i Milan. U Kijevu sam bio od devete do 22. godine života, a u Milanu do 29. Bilo je vrijeme da dođem u pravi klub poput Chelseja i radujem se što ću sada igrati na Stamford Bridgeu." - kazao je ukrajinski napadač.

Oglušio se o kritike nezadovoljnih i preplašenih suigrača, rekavši tek da očekuje kako će Chelsea postati njegova obitelj.

Na Otoku su, naravno, uvjereni da Ševčenko ima zajamčeno mjesto u Mourinhovim kombinacijama. Što li drugo uopće očekivati s obzirom da se radi o igraču koji je u 296 nastupa za Rossonere zabio rekordna 173 pogotka?

D.R.

Pročitajte više