Drogba spreman za Barcu

CHELSEAJEV napadač Didier Drogba oporavio se od ozljede mišića i premda neće igrati u nedjelju protiv Newcstlea utakmicu engleskog FA kupa, vrlo će vjerojatno kandidirati za nastup u srijedu kad njegova momčad igra susret osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone.

Doduše Chelseajev je portugalski trener Jose Mourinhoo u razgovoru s novinarima poslije treninga održanog na Stamford Bridgeu u četvrtak poslijepodne naglasio da neće požurivati Drogbu s povratkom, jer protiv Barce želi u momčadi samo posve zdrave i tjelesno dobro pripremljene igrače, ali novinari naslućuju da Mourinho jedva čeka da se Drogba pojavi u prvom sastavu iz kojeg je zbog ozljede ispao kad i vrlo daroviti nizozemski krilni napadač Arjen Roben, kojemu su slomljene obje potkoljenične kosti.

Drogba i Roben su se idealno slagali u brzim kontrama zahvaljujući kojima je tijekom ove sezone Chelsea postigao mnoge pogotke i osvojio dosta bodova. Mourinho je zbog ozljeda Robena i Drogbe, trenutačno najpoznatijeg reprezentativca Obale Bjelokosti, morao promijeniti stil napada Chelseaja, što mu nije bilo teško budući da su mu na raspolaganju skoro dvije kompletne garniture vrlo raznovrsnih igrača. Osim toga na Drogbinom mjestu, dok se on oporavljao od ozljede, vrlo dobro se snašao Islanđanin Eidur Gudjohnsen.

Što se tiče dviju "nokaut-utakmica" s Barcelonom, Mourinho drži da su šanse Chelseaja i Barcelone za prpboj u četvrtfinale Lige prvaka posve izjednačene:

"Kad je ždrijeb odlučio da igramo protiv Barce, i mi i oni bili smo lideri na ljestvicama prvenstva Engleske, odnosno, Španjolske, a to smo i sada iako je od ždrijeba prošlo dosta vremena. To dokazuje da su i Chelsea i Barcelona vrlo jake i stabilne momčadi s mnogo ambicija u naprestižnijem europskom klupskom natjecanju. Izgledi su nam, dakle 50:50 u postotcima, ali budući da sam ja nepopravljivi optimist mislim da su šanse ipak 51:49 u našu korist, iako moram priznati da Barca u Etoou i Ronaldinhu ima dvojac najviše svjetske klase."

Pročitajte više