Drogba: Trebamo biti ponosni na naš Mundijal

NOGOMETAŠI Obale Bjelokosti su na Svjetskom prvenstvu zapeli u "skupini smrti" te im pobjeda (Sjeverna Koreja), remi (Portugal) i poraz (Brazil) nisu bili dovoljni.

Ako ništa drugo, uz pobjedu od 3:0 protiv Sjeverne Koreje su se oprostili od natjecanja, baš kao i prije četiri godine. I tada su bili u "skupini smrti", ali su gledali u leđa Argentini i Nizozemskoj. I tada su upisali jednu pobjedu, onu protiv Srbije i Crne Gore.

"Mislim da bismo trebali biti ponosni na ovogodišnji Mundijal. Bili smo dobri, čak i u utakmici protiv Brazila koju smo izgubili. Predstavili smo se u dobrom svjetlu, odigrali na razini na kojoj možemo. No, što možemo kada opet nismo imali sreće sa ždrijebom. Drugi put uzastopno smo dobili uvjerljivo najtežu skupinu", rekao je Drogba koji je Mundijal završio s jednim pogotkom (protiv Brazila).

Protiv Sjeverne Koreje od tri pogotka niti jedan nije "potpisao" napadač Chelseaja.

"Nema veze, bitno je da smo pobijedili i da smo odigrali stvarno dobru utakmicu. Da smo bili pribraniji, vjerojatno smo mogli zabiti i dvostruko veći broj pogodaka, no sam taj uspjeh na kraju nas čini zadovoljnim", završio je Drogba.

Pročitajte više