Druga pobjeda i velika prednost San Antonia

KOŠARKAŠI San Antonio Spursa napravili su veliki korak prema finalu NBA lige. Sinoć su po drugi puta u gostima dobili Phoenix Sunse, te vode sa 2:0 u pobjedama u završnici Zapadne konferencije. U uzbudljivoj utakmici San Antonio je slavio sa 111:108.

U posljednju četvrtinu ušlo se sa prednošću Phoenixa 85-80. Domaćini su bili u vodstvu sve do tri minute prije kraja, a onda je San Antonio napravio seriju 7-0, te je poveo sa 107-102. Playmaker Phoenixa Steve Nash mogao je susret odvesti u produžetak, ali njegov šut za tri poena sa zvukom sirene nije pogodio cilj.

Kod San Antonia briljirao je trojac Tim Duncan, Manu Ginobili i Tony Parker. Duncan je upisao 30 koševa i 8 skokova. Ginobili je ubacio 26, a Parker 24 poena.

Phoenix je predvodio Amare Stoudemire sa 37 koševa i 8 skokova, a Steve Nash ostvario je 29 poena i 15 asistencija. Nash je prvi igrač u povijesti NBA lige koji je na četiri uzastopne utakmice doigravanja postizao najmanje 25 poena i 10 asistencija.

Iako je Phoenix momčad s najviše pobjeda u gostima, teško je vjerovati da će napraviti preokret koji bi ih odveo u veliko finale. Naime, nikad niti jedna ekipa koja je izgubila prve dvije utakmice na domaćem terenu nije prošla dalje.

Treća utakmica igra se u subotu u San Antoniju.

ZAPAD

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 108:111

(San Antonio vodi 2:0 u pobjedama)

Pročitajte više