Druga sreća: Ako Brkljača ode u Rusiju, Hajduk dovodi Vranješa

PRIČE da veznjak Hajduka Mario Brkljača odlazi u Rusiju, što je i on sam potvrdio, ponovno su raspirile glasine o dolasku Jurice Vranješa na Poljud.

Prisjetimo se, krajem prošle godine nekadašnji veznjak Osijeka spominjao se kao novo pojačanje Hajduka. Vranješ je pregovarao s ljudima iz Hajduka, no pregovori nisu urodili plodom. Vezni igrač Werder Bremena šefovima Hajdukove struke, Svaguši i Šurjaku, rekao je koja su njegova potraživanja, a Hajduk nije spreman ispuniti te uvjete.

"Razgovarali smo, ali nismo se dogovorili. Ljudima iz Hajduka sam napomenuo da mogu doći bez odštete, što je važan dio posla. Razgovarali smo o okvirnim uvjetima, rekli su mi što mogu ponuditi, a ja sam rekao ispod kojeg limita ne mogu ići", rekao je Vranješ. Taj limit navodno je bio 400 tisuća eura, dok Svaguša nije želio ponuditi više od 200 tisuća eura. Na koncu sve je propalo, a sada su obje strane nešto pametnije i spremnije na ustupak.

Što se tiče Brkljače, za njega bi Hajduk trebao dobiti i pristojnu odštetu, barem tako govori igrač u razgovoru za SN: "Istina je, imam ugodnu ponudu i Hajduk je na potezu. Ruski prvoligaš nudi ugovor financijski bolji nego što ga imam na Poljudu, a uz to bi i Hajduk dobio odštetu. Već sam imao jedan razgovor u Hajduku na temu odlaska, ali rečeno mi je da klubu treba nekoliko dana da se donese konačna odluka".

Pročitajte više