Drugo izdanje monografije "Dražen Petrović"

POVODOM desetogodišnjice tragične pogibije kapetana hrvatske košarkaške reprezentacije Dražena Petrovića u zagrebačkome hotelu Sheraton je predstavljeno drugo izdanje monografije "Dražen Petrović".

O reizdanju monografije govorili su predstavnici izdavača Zri-športa Krešimir Ledić i Mario Zorko, podsjećajući nazočne na Draženovu briljatnu karijeru koja je tragično okončana prije deset godina u prometnoj nesreći u Njemačkoj.

Uz monografiju, predstavljeno je i posebno CD-izdanje Croatia Recordsa pod nazivom "Amadeus" u kojem su pjesme naših poznatih izvođača koje je Dražen volio, ali i onih recentnijih. CD ima i interaktivni dio u kojem su prikazane Draženove bravure sa parketa, njegove izjave, te sjećanja njegovih velikih prijatelja Gorana Ivaniševića, Stojka Vrankovića i drugih.

Također, po prvi puta u Hrvatskoj će se moći kupiti i originalni dres New Jersey Netsa sa Draženovim imenom i "brojem 3" - posljednjem u kojem je igrao najveći hrvatski košarkaš.

Na predstavljanju monografije, CD-a i dresa bili su nazočni i Draženovi roditelji Biserka i Jole, brat Aleksandar, kao i brojni Draženovi suigrači, treneri, prijatelji i štovatelji.

Povodom 10-godišnjice Draženove smrti u Muzeju Mimara će večeras biti otvorena i filatelistička izložba u organizaciji Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije.

Pročitajte više