Drugoligaš izbacio Chelsea iz FA cupa!

MOMČAD Barnsleya napravila je još jednu senzaciju u FA Cupu. Nakon Liverpoola, izbacili su i Chelsea, svladavši ga u četvrtfinalu s 1-0.

Barnley je sastav iz donjeg doma engleske druge lige (Championship), međutim, u FA Cupu ove sezone definitivno pokazuje šampionske manire! Nakon veličanstvene pobjede na Anfield Roadu protiv Liverpoola 2-1 u osmini finala, Barnsley je u četvrtfinalu izbacio još jednu od četiri najjače engleske momčadi, Chelsea, pobjedom na svom Oakwell stadionu s 1-0!

Gosti iz zapadnog Londona imali su 22 udaraca na gol, 13 u okvir, domaćini 10 šuteva, samo 3 u okvir vratiju. Omjer u kornerima bio je 10-3 za Chelsea, ali slaba je to utjeha za navijače momčadi sa Stamford Bridgea.

Jedini pogodak postigao je Kayode Odejayi u 66. minuti. Nakon centrašuta s desne strane, Odejayi je u 66. minuti nadskočio Cudinicija koji je ''zaplivao'' u prazno, i zakucao loptu u mrežu. Teško je opisati delirij koji je u tom trenutku nastao na stadionu. Iz grla 23 tisuće navijača zaorila se pjesma ''Que Sera Sera'', odnosno, "što bude, bit će"! Na kraju je bilo upravo ono o čemu su domaći nogometaši mogli samo sanjati. Zanimljivo je da je to strijelcu Odejayiju bio prvi pogodak nakon rujna prošle godine.

Do kraja utakmice igrala se "viktorija", lopta je vrlo često bila u šesnaestercu domaćina koji se branio klasičnim bunkerom i izdržao do kraja. Tako su, u istom danu, u četvrtfinalu FA Cupa ispala dva najveća favorita, Manchester United i Chelsea.

 FA Cup, četvrtfinale:

Manchester United - Portsmouth 0-1 (Muntari 75-11m)

Barnsley - Chelsea 1-0 (Odejayi 66)

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više