Drviš obranio naslov europskog prvaka

HRVATSKI boksač Stipe Drviš obranio je naslov europskog profesionalnog prvaka u poluteškoj kategoriji nakon što je na bodove nakon 12 rundi svladao izazivača Ukrajinca Konstantina Šveca.

Ovo je bila 26. Drviševa profesionalna borba i 26. pobjeda, a do nje je došao apsolutno dominiravši u svih 12 rundi dvoboja protiv Šveca, te je pravo čudo kako dvoboj nije bio završen i prije isteka 12. runde. Izdržljivi Ukrajinac stojički je uspio otrpjeti brojne i precizne udarce našega boksača koji su neprestano pogađali Švecovu glavu.

"Ovakvim tempom mogao sam boksati još nekoliko rundi. Nije bilo razloga više riskirati i ići na završetak borbe nokautom".

Drviš je još jednom pokazao kako je sposoban nakon europskog naslova napasti i titulu svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji, a nada se da će što prije i dobiti ti šansu.

"Želim što prije dobiti priliku boksati za naslov svjetskog prvaka i to protiv najboljega u mojoj kategoriji, Roya Jonesa, prvaka po WBC kategoriji. Ukoliko ne dobijem tu priliku, ne vidim smisla u daljnjem bavljenju boksom", izjavio je Drviš.

Pročitajte više