Dubrovnik dobiva novu dvoranu za SP u rukometu 2025.

Foto: HRS

U VELJAČI je stigla informacija kako će Hrvatska s Danskom i Norveškom biti domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva 2025. godine. Gradovi domaćini trebali bi biti Zagreb, Varaždin, Poreč i Dubrovnik.

''Dubrovnik je za mnoge bio iznenađenje jer nema adekvatnu dvoranu, no danas je HRS objavio da će do početka SP-a Arena biti spremna.

Naime, tijekom prošlog tjedna dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa svojim suradnicima, Jelkom Tepšić, dogradonačelnicom, Đivom Brčićem, pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, Ivom Dragićem, glavnim tajnikom zajednice športova dubrovačko-neretvanske županije, razgovarao je s direktorom marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvijom Njirićem i potvrdio želju da Dubrovnik postane dio projekta Svjetskog rukometnog prvenstva 2025. godine. Dubrovnik je, naime spreman izgraditi novu dvoranu u Gospinom polju i uključiti se u tu  veliku rukometnu priču.

Taj grad je još 2008. godine napravio cijeli projekt nove dvorane sukladno prostornom planu u Gospinom polju. I čini se da je došlo vrijeme da ta priča oživi. Kako Svjetska rukometna federacija (IHF) ima posebna pravila za dvorane u kojima se igraju susreti toga natjecanja, u razgovoru je potvrđena spremnost da se nova dvorana prilagodi tim standardima. Tako je dogovoreno da se u najskorije vrijeme napravi revizija projekta i dvorana uskladi sa zahtjevima IHF-a i HRS-a. Paralelno s tim, rekonstruirala bi se i stara dvorana u Gospinom polju, tako da bi Dubrovnik dobio cijeli jedan sportski kompleks u tom dijelu grada, i mogao u budućnosti organizirati i druge velike sportske događaje u dvorani. Kapacitet nove dvorane bio bi 5000 mjesta.

Svi znamo da turistički biser Hrvatske nema problema sa smještajem, jer ima sjajne hotele, ali isto tako i vrhunske organizacijske sposobnosti i ljude, i nema sumnje da bi u siječnju 2025. godine sa Svjetskim rukometnim prvenstvom, dobio još jednu dodatnu promociju'', stoji u priopćenju HRS-a.

Pročitajte više