Ducksi odali čast "Finskom bljesku" Selanneu

NHL momčad Anaheim Ducksa odala je počast svom 39-godišnjem finskom hokejašu Teemuu Selänneu uoči utakmice protiv Dallas Starsa u noći s ponedjeljka na utorak.

Selänne je zabio svoj jubilarni 600. pogodak točno prije tjedan dana u utakmici u kojoj su njegovi Anaheim Ducksi pobijedili Colorado Avalanche (na domaćem ledu 5:2) i tako postao tek 18. igrač u povijesti NHL lige kojem je takvo što uspjelo.

Uoči utakmice u čast “Finskog bljeska” priređena je kratka ceremonija kojoj je nazočila Selänneova obitelj, klupski vlasnici Henry i Susan Samueli, kao i još jedan legendarni finski hokejaš, Jari Kurri.

Upravo je Kurri, član hokejaške Kuće slavnih od 2001. godine, noseći dres Anaheima iz sezone kada je branio boje kluba (1996./97.) podbacio pločicu na utakmici.

"Nisam nikada očekivao da ću igrati tako dugo i doseći tako velike i okrugle brojke. Drago mi je da se to dogodilo upravo ovdje (u Honda Centeru) i pred ovim navijačima", rekao je Selänne, koji trenutno igra svoju 16., možda i posljednju sezonu u NHL-u, gdje je branio boje četiriju klubova: Winnipeg Jetsa (ex Phoenix Coyotes), Colorado Avalanchea, San Jose Sharksa i Anaheim Mighty Ducksa.

Pročitajte više