NOGOMET

Duhovita prepiska Brightona i Dortmunda, u središtu svega je Haland

Foto: EPA

ERLING HALAND i dalje je jedna od najvećih lovina financijski moćnih europskih klubova. Norveški napadač Borussije Dortmund, strijelac 80 golova u 79 nastupa za Dortmund, trebao bi najkasnije u ljeto promijeniti adresu, a još uvijek nije poznato koji će od mnoštva klubova izabrati. Na duhovit način se u taj kontekst ugurao i Brighton & Hove Albion.

Ako uopće postoje šanse da Haland stigne na stadion Falmer, one su zaista minimalne jer se zna da ga žele klubovi koji mu mogu ponuditi borbu za ligaške naslove i titule u Ligi prvaka. No na Twitter profilu njemačkog kluba razvila se neočekivana komunikacija između njega i Brightona, koja je uskoro prerasla u molbu engleskog kluba: "Molimo vas, možemo li dobiti Erlinga?"

Haland je, inače, ponovno ozlijeđen, a ovaj put u pitanju je aduktor. On je ove sezone već propustio 10 utakmica - tri zbog problema s mišićem, a sedam zbog kuka - i tako već izjednačio broj propuštenih susreta zbog raznih ozljeda prošle sezone. Od dolaska u Borussiju prije dvije godine izbivao je već s 22 susreta, što nedvojbeno otvara sumnje da je sklon ozljedama.

Pročitajte više