Duje Draganja ostaje u Hrvatskoj?

NAKON što se početkom mjeseca digla velika prašina oko mogućeg prelaska najboljeg hrvatskog plivača Duje Draganje u Katar, čini se da je veliki pritisak sportske javnosti, ali i povećani interes domaćih sportskih i gospodarskih faktora ipak utjecao na odluku 22-godišnjeg plivača da ostane u Hrvatskoj.

Iako se Duje službeno još nije izjasnio o ponudi iz Katara, čini se da će hrvatski plivač i dalje nositi kapicu sa crveno-bijelim kvadratićima. Jutarnji list piše da se takvi zaključci mogu temeljiti na nekoliko konkretnih poteza struktura u Hrvatskoj koje su zainteresirane za Dujin ostanak u lijepoj našoj.

Draganji su osigurane olimpijska stipendija HOO-a i klupska stipendija Rijeke, ponuđen mu je stan, država bi mu plaćala nastavak školovanja u SAD-u, a osigurane su i potencijalne nagrade za nova osvojena odličja. Uz sve to postoji i velik broj zainteresiranih sponzora.

Tako su u Duju spremni ulagati Atlantic grupacija i Croatia osiguranje, a u cijelu se priču navodno uključio i još uvijek nepoznati veliki trgovački lanac koji mladog plivača želi za svog potencijalnog "manekena".

Bilo kako bilo, na Duji je da odluči, a hoće li pri tom biti presudan iznos na njegovom računu ili neki drugi faktor, tek će se vidjeti.

Pročitajte više