Duje i Sanja bez osjećaja

DUJE DRAGANJA nije plivao ispod 22 sekunde, ali uspio se provući u polufinale utrke na 50 metara slobodno. Morao se zadovoljiti 12. mjestom, još uvijek se čeka njegova eksplozija. Bila bi to ujedno i eksplozija našeg plivanja u Pekingu, jer ponovo je razočarala Sanja Jovanović, ovaj put na 200 metara leđno.

Duje se nada boljoj utrci u polufinalu,  zna da  može i mora puno bolje...

"Nije ovo bio baš najbolji nastup, nešto nije štimalo i potkralo se nekoliko pogrešaka pogotovo u zamasima pred kraj utrke. Nisam baš zadovoljan, ali sutra ću postići bolji rezultat", rekao je aktualni olimpijski viceprvak, vlasnik srebra iz Atene.

"S druge strane, dva velika hrvatska plivača, Mario Todorović i Aleksej Puninski, nisu se uspjeli plasirati u polufinale na 100 metara leđno, iako je Todorović plivao odlično s vremenom 52.26 čime je ostvario 20. vrijeme u kompletnim kvalifikacijama što mu nije bilo dovoljno za polufinale.

Aleksej Puninski je, pak, plivao više od sekunde sporije i dostigao 47. mjesto. mjestu.

"Potpuno sam krivo ušao u finiš što me koštalo polufinala. Oborio sam rekord s kojim je Duje bio sedmi na prošlim Olimpijskim igrama, a danas to nije bilo dostatno niti za polufinale", izjavio je razočarani Todorović.

Aleksej Puninski može biti vrlo zadovoljan rezultatom ako se uzme u obzir da mu je ovo prvi nastup na Olimpijskim igrama.

"Prvi puta uopće nastupam na Olimpijskim igrama,pa sam ostao bez agresivnosti. Očekivao sam utrku ispod 52 sekunde, a ovaj rezultat isplivam bez problema na treningu",kazao je razočarani Puninski koji je plivao 53.65.

Jovanović: Plivala sam bez osjećaja

Nakon lošeg nastupa na 100 metara leđno, na Olimpijskim igrama u Pekingu, hrvatska plivačica Sanja Jovanović bila je loša i na dvostruko dužoj dionici.

Jovanović je plivala 2:15.57 što je daleko od njenih rezultata. Ilustracije radi recimo kako je tijekom kompletnih kvalifikacija bila bolja samo od tri plivačice, a od plasmana u polufinale je ukupno bila udaljena točno - pet sekundi!

Na kraju je Jovanović zauzela 31. mjesto, a najbolje vrijeme je ostvarila Zimbabveanka Kirsty Coventry (2:06.76) što je novi olimpijski rekord.

"Užasno sam nezadovoljna, moram sjesti s trenerom i razgovarati o ovom debaklu", kazala je Sanja Jovanović nakon još jednog razočaravajućeg rezultata na Olimpijskim igrama te dodala:

"Nakon onog rezultata na 100 metara, danas mi je bilo užasno što se vidi prema postignutom vremenu. Plivala sam bez osjećaja, loše, zapravo katastrofalno", kazala je Dubrovkinja.

R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više