Dunga: Nizozemci igraju poput Južnoamerikanaca

ZA POLUFINALE južnoafričkog Svjetskog prvenstva u petak će igrati brazilska i nizozemska nogometna reprezentacija. Susret koji će se igrati u Port Elizabethu najavio je Carlos Dunga...

"Znamo da Nizozemska ima sjajnu momčad, da ih je teško pobijediti i da su tehnički potkovani. Igraju nogomet poput Južnoamerikanaca", kaže brazilski izbornik.

"Svaka utakmica Svjetskoga prvenstva je iskustvo za sebe. Nizozemci imaju povijest uspjeha na Mundijalu, pa moramo biti oprezni protiv njih. Morat ćemo se znati nositi s njihovim tehničkim mogućnostima."

"Znamo da smo jedni od favorita natjecanja, ali samo to saznanje ne donosi i ukupnu pobjedu. Nadamo se finalu jer rastemo kako utakmice odmiču."

"Kvaliteta u našim redovima omogućuje mi da budem miran. Sve što moram jest pričati s njima za vrijeme utakmice. Gradili smo se tri godine. Moja je momčad iskusna i zna pratiti ono što joj govorim. Također su i vješti, pa im prepuštam da se izraze na travnjaku u svojem maksimumu. Imaju slobodu u igri, ja im samo dajem naputke", zaključio je Dunga.

Pročitajte više