Durant: Želim biti jedini s četiri olimpijska zlata i da pobjeđujemo s 40 razlike

Foto: EPA

AMERIKANCI, osvajači posljednja četiri košarkaška olimpijska zlata u nizu, odlučni su da na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta uzmu i peto uzastopno zlato, a u tome vide i iskupljenje za činjenicu da su na posljednja dva svjetska prvenstva ostali bez medalja.

Sudeći prema najavama, za razliku od tih turnira Amerikanci će u Pariz poslati najjači mogući sastav. Vrlo je izgledno da će sudjelovati LeBron James i Steph Curry, a tu bi trebao biti i Kevin Durant. Zvijezda Phoenix Sunsa je osvajala zlata 2012., 2016. i 2021. godine.

Želi postati jedini s četiri zlata

Uz to, Durant je najbolji strijelac u povijesti američke reprezentacije kada su u pitanju olimpijski turniri, a u posljednjoj izjavi za medije bio je vrlo samouvjeren i rekao je kako do četvrtog zlata želi doći na posebno dominantan način:

"Svi najbolji igrači bit će tamo i uzbuđen sam zbog toga. Želim to četvrto zlato, mislim da ću biti jedini s toliko. Želim da pošaljemo snažnu poruku da svi vide koliko smo jaki i dominantni. Da sve pobjeđujemo s po 40, 50 razlike. Želim to."

Pročitajte više