Dušan Petković zbog pritiska napustio reprezentaciju!

DUŠAN PETKOVIĆ nije izdržao! Pritisak javnosti na njegovog oca Iliju, izbornika reprezentacije SiCG, bio je prevelik te je Dušan u ponedjeljak napustio Plave, javlja agencija BETA.

32-godišnji Dušan, koji je pozivnicu dobio nakon ozljede Mirka Vučinića na EP-u mladih, svoju je odluku ocu obznanio pred sam kraj priprema u Austriji, a u Beogradu je sutra zakazana press konferencija tijekom koje će se nesuđeni reprezentativac obratiti javnosti.

Čelnici nogometnog saveza Srbije prihvatili su Dušanov otkaz te su put Njemačke rano jutros krenuli bez njega. "Dušan se dugo borio, ali nije mogao izdržati taj pritisak. Mnogo toga bilo je protiv njega, a on nije želio bilo koga mučiti, ni izbornika, ni ostale igrače. Nije želio da bilo što poremeti atmosferu u momčadi." - rekao je za Betu glasnogovornik saveza Aleksandar Bošković.

Prema njegovim riječima, Dušan se pozdravio sa svim članovima Plavih i poželio im sretan put. S obzirom da FIFA-ina pravila dopuštaju zamjenu igrača do 24 sata prije prve utakmice samo ako je u pitanju ozljeda, teško da će netko uskočiti na Dušanovo mjesto.

D.R.

Pročitajte više