Duško Ivanović: Cibonini igrači bit će velike zvijezde!

ZA ČUDO i plasman u četvrtfinale Eurolige Ciboni danas treba gostujuća pobjeda u Vitoriji protiv odlične Caje Laboral u posljednjem kolu Topa 16. No, to nije sve, Vukovi, nažalost, ne ovise sami o sebi pa im uz današnju pobjedu treba i slavlje prve momčadi skupine, grčkog Olympiacosa, na gostovanju u Rusiji kod Himkija.

Nažalost, Perasović u Španjolskoj neće moći računati na svog najboljeg igrača u srazu protiv Himkija, ujedno euroligaškog MVP-ja kola Bojana Bogdanovića.

"Nema se mnogo toga reći što već nije rečeno o ovoj utakmici. Konstantno imamo problema s ozljedama igrača, a sada na raspolaganju nećemo imati Bojana Bogdanovića koji je postao jedan od naših ključnih igrača", požalio se Cibonin strateg objasnivši kako do iznenađenja na teškom gostovanju.

"Plan je vrlo jasan, moramo spriječiti Caju da uđe u svoj ritam, zaustaviti njihovu tranziciju i ofenzivni skok. Mislim da činjenica kako je ovo odlučujuća utakmica neće staviti ništa više dodatnog pritiska na njihova leđa. To je momčad koja je pod pritiskom gotovo svaku utakmicu. Iako prolazak ne ovisi isključivo o nama, moramo napraviti sve što je u našoj mogućnosti da pobijedimo."

Duško Ivanović: Cibonini igrači u budućnosti će biti zvijezde

Cajin trener Duško Ivanović je oprezan, što je i razumljivo ako se pogledaju Cibonine predstave u posljednje vrijeme, ali i prvi sraz ova dva protivnika u Zagrebu. Ivanović je posebno nahvalio Gordona i ozlijeđenog Bogdanovića.

"Naši će nam navijači sigurno pomoći da bismo stigli do pobjede. Cibona je vrlo opasna momčad sa sjajnim mladim igračima koji će u budućnosti biti zvijezde. I Jamont Gordon i Bojan Bogdanović su zaslužili priznanja kao MVP-jevi tjedna u Euroligi u posljednja dva tjedna. Iako Bogdanović neće igrati, moramo probati nadjačati njihovu centarsku liniju. Kontroliranje reketa bi moglo biti odlučujuće."

Pročitajte više