Duvnjak ostao bez gola prvi put nakon Londona, ali to nije loša vijest

Foto: Hina

NIJE ni prvi, a ni zadnji put da se Domagoj Duvnjak nije upisao među strijelce. Posljednji put to se dogodilo u polufinalu Igara u Londonu protiv Francuske, kad je utakmicu okončao s tragičnim učinkom 0/7. Za razliku od Slavka Goluže, Željko Babić odmah je detektirao kako njegov najbolji igrač nije raspoložen u napadu pa je organizaciju igre prepustio Igoru Karačiću, dok je Duvnjaka iskoristio kao jedinicu u 5-1 obrani.

"Uvijek morate imate rezervni plan za vođenje utakmice. Ja sam primjetio da Duvnjak teško dobija duele i zato sam stavio brzoga igrača umjesto njega u napadu. Vidio sam da Dule igra dobru obranu i da ćemo, zadržimo li dobar ritam u obrani postizati lagane golove", otkrio je izbornik Željko Babić.

Hrvatska je pokazala kako nije ovisna o svom najboljem igraču, kao što je to na prethodnim turnirima često bio slučaj. Već smo spomenuli Igre u Londonu 2012., a slična situacija dogodila se na SP-u u Španjolskoj 2013. Danskoj 2014. pa i u Kataru 2015. godine. Prvi nastup Hrvatske na Euru u Poljskoj pokazao nam je kako bi to trebalo izgledati u budućnosti. Reprezentacija ne bi trebala ovisiti o tome je li se Duvnjak ustao na lijevu nogu, nego bi trebala iskoristiti sve što jedan tako plemeniti igrač nudi. Osim toga, Hrvatska će biti još opasnija kada Duvnjak proigra i u napadu.  

"Ovaj put nisam zabio, ali moja igra će doći već protiv Norveške", rekao je Duvnjak, koji je na velikom natjecanju posljednji put bez gola ostao 2012. godine u polufinalu Olimpijskih igara protiv Francuske kada iz sedam pokušaja nije matirao Omeyera.  
 
Protiv Bjelorusije je u drugom poluvremenu više igrao u obrambenom dijelu, gdje je igrao prednjeg u obrani 5-1, nego u napadu gdje je ulogu razigravača prepustio Karačiću.
 
"Stevanović je junak"
 
"Ovo nam je prva utakmica i u prvom poluvremenu smo igrali uz dosta grča i promašenih zicera. Bili smo i premekani", izjavio je najbolji igrač hrvatske reprezentacije i izdvojio jednog suigrača.
 
"Jednostavno moram pohvaliti Stevanovića, junaka koji je briljirao na golu."
 
"Kopljar je dobro"
 
Kakva je situacija s Kopljarom koji je u drugom dijelu napustio igru?
 
"Dobro je. Grč ga je ulovio, koljeno je dobro i to je to."
 
"Sve je dobro i sve je super"
 
Slijedi Norveška...
 
"Norveška je ozbiljnija i jača momčad od Bjelorusije. Bitno je da ostanemo momčad jer samo tako možemo ići dalje. Ima nas 5-6 iskusnijih u momčadi, imamo nekoliko debitanata i želimo pokazati da smo prava reprezentacija. Sve je dobro i sve je super", zaključio je rukometaš Kiela.
 

Pročitajte više