EUROPA LIGA

Dva dinamovca u najboljoj momčadi uzvrata osmine finala Europa lige

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ZAVRŠILA je druga nokaut-faza Europa lige, ostalo je samo osam klubova, a među njima i Dinamo nakon spektakularne 3:0 pobjede nad Tottenhamom.

Zahvaljujući svojim fantastičnim izvedbama dva su Dinamova junaka zaslužila uvrštenje u momčad kola prema Sofa Scoreu.

Strijelac hat-tricka Mislav Oršić najbolje je ocijenjeni igrač na svim sinoćnjim utakmicama, a samo su još dva napadača dobila bolju ocjenu od golmana Dominika Livakovića.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Oršić je za trostruko bušenje mreže Huga Llorisa dobio ocjenu 9.1, a Livaković za obrane kojima je zadržao hrvatskog prvaka u igri 8.2. Dinamo je, uz prašku Slaviju i Villarreal, jedan od tri s dvojicom predstavnika u Sofinih idealnih 11.

Livaković je, dakle, na golu, a u obrani su Hefti iz Young Boysa (7.5), Raul Albiol iz Villarreala (7.8), Sokratis iz Olympiakosa te Jan Boril iz Slavije, koja je pobjedom 2:0 u Glasgowu izbacila Rangerse.

Junak Manchester Uniteda i jedini strijelac u pobjedi 1:0 u Milanu Paul Pogba u sredini je veznog reda s ocjenom 7.7, koliko je zaslužio i Eirik Hestad iz Moldea. Tu je još i Provod iz Slavije koji je, poput Livakovića, dobio 8.2.

U napadu MVP-ju kola Oršiću društvo prave dva sinoćnja dvostruka strijelca - Borja Mayoral iz Rome s 8.7 i Gerard Moreno iz Villarreala s 8.4.

Primajte na mail pregled najčitanijih vijesti dana. Pretplatite se na Index Newsletter.

Pročitajte više