Dva ključna igrača okrenut će leđa Milanu? Gazzetta: Na prodaju su za 200 mil. eura

Foto: EPA

NAKON poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju te činjenice da je Inter tom pobjedom došao do 20. naslova prvaka u povijesti i žestoko ga proslavio pred brojnim navijačima Milana na San Siru, La Gazzetta dello Sport najavljuje rezove u poraženom talijanskom velikanu.

Naime, kako danas navodi poznati talijanski list, već i prije početka ljetnog prijelaznog roka moguće su četiri velike odluke. Odlazak Stefana Piolija je prva, potpuno izvjesna, a dolazak novog trenera je druga. Treća i četvrta su rješavanje statusa Mikea Maignana i Thea Hernandeza.

Vrataru Milana i njegovom suigraču iz obrane ugovori istječu u ljeto 2026. godine, a Milan je odlučio da ih što prije mora produljiti kako bi osigurao da sljedeće ljeto ne uđu u zadnju godinu ugovora. Milan je na sličan način ranije besplatno izgubio Gianluigija Donnarummu i Hakana Calhanoglua pa sada čelnici kluba rade sve da se taj scenarij izbjegne. 

Maignana muči puno stvari koje nemaju veze s novcem

Kako piše Gazzetta, pregovori s Maignanom će biti posebno teški. Osim što traži povećanje plaće s 3.2 milijuna eura godišnje na 7 milijuna, upitno je i je li Maignan uopće zainteresiran za produljenje. Navodi se da je Maignanovo povjerenje u Milanov projekt poljuljano na više načina.

Francuskom golmanu jako smeta što su se u kratkom roku promijenila čak trojica trenera golmana (Dida, Fiori, Roberts), nije zadovoljan ni načinom na koji je tretirana ozljeda koju je zaradio u 2022. godini, a pogodile su ga i rasističke uvrede u Udinama te izvjestan odlazak Stefana Piolija iz kluba.

100 milijuna eura svaki

Što se Thea Hernandeza tiče, Gazzetta navodi da on također nije siguran želi li ostati u klubu te da bi mogao trenutnoj upravi okrenuti leđa i tražiti transfer po svaku cijenu. Njega je, navodno, najviše pogodio odlazak Paolo Maldinija, a nije zadovoljan ni činjenicom da ga se često koristilo izvan pozicije koja mu je prirodna pa je zbog toga pružao lošije partije.

Gazzetta zaključuje da su toga u Milanu itekako svjesni te da su već sada dali do znanja svim zainteresiranim klubovima da su obojica na prodaju. Doduše, cijena je paprena - točno 100 milijuna eura po glavi. 

Pročitajte više