Europa liga

Dva velika iznenađenja u Europa ligi

Foto: EPA

NOGOMETAŠI moskovskog Spartaka priredili su iznenađenje pobijedivši na gostovanju lidera Serie A Napoli s: 3:2 u susretu 2. kola skupine C Europske lige, dok je u drugom dvoboju iz ove skupine Legija u Varšavi porazila Leicester City s 1:0.

Spartak je u Napulju priredio iznenađenje porazivši vodeću momčad talijanskog prvenstva Napoli premda je domaćin poveo već nakon 11 sekundi igre. No, ključnim se pokazalo isključenje Marija Ruija u 30. minuti nakon čega je Spartak s igračem više okrenuo rezultat nanijevši Napoliju prvi poraz ove sezone. Napoli je poveo već nakon 11 sekundi golom Elifa Elmasa, no u 30. minuti je ostao s igračem manje nakon što je pocrvenio Mario Rui. U posljednjim trenucima prvog dijela slovački sudac Ivan Kružliak je dosudio kazneni udarac za goste, ali je nakon pregleda videosnimke poništio svoju odluku.

Ruski sastav je igrača više iskoristio u 55. minuti izjednačivši na 1:1 golom Quinciya Promesa, a rezultat je okrenuo Mihail Ignjatov u 81. minuti. U 83. minuti i gosti su ostali s igračem manje nakon isključenja Caufrieza, no u 90. minuti Promes je svojim drugim golom zaključio utakmicu. Napoli je u sudačkoj nadoknadi uspio tek ublažiti poraz, a strijelac je bio Osimhen.

Iznenađenje je priredila i Legia u drugom susretu ove skupine pobijedivši Leicester City s 1:0, a gol odluke zabio je Mahir Emreli u 31. minuti. Legia vodi sa šest bodova, Spartak ima tri, a Napoli i Leicester po jedan bod.

Legija je još jučer u Moskvi pobijedila Spartak s 1:0, a gol odluke je zabio bivši igrač Dinama Lirim Kastrati u sudačkoj nadoknadi.

Lyon je u susretu skupine A pobijedio Brondby s 3:0, a sva tri gola pala su u drugom dijelu susreta. Toko Ekambi je načeo mrežu danskog sastava u 64. minuti, sedam minuta kasnije isti je igrač zabio za 2:0, a pobjedu Lavova potvrdio je Aouar u 86. minuti. Za goste je do 84. minute igrao Josip Radošević, dok Marko Divković nije ulazio u igru.

U drugom susretu skupine Sparta je u Pragu pobijedila Rangers s 1:0 golom Davida Hancka u 29. minuti. Gosti su od 74. minute igrali bez isključenog Kamare. Borna Barišić je igrao cijeli susret za goste. Na ljestvici vodi Lyon sa šest bodova, Sparta ima četiri, Brondby 1, a Rangers je na "nuli".

U drugom susretu iz ove skupine Brondby i praška Sparta su odigrali bez golova. Josip Radošević je za Brondby odigrao cijeli susret, dok je Marko Divković ušao u igru u 69. minuti.

Pročitajte više