ZANIMLJIVOSTI SPORT

Dvostruka olimpijska pobjednica uhićena zbog zlostavljanja djece

Foto: EPA-EFE

HOPE SOLO (40), bivša golmanica američke ženske nogometne reprezentacije s kojom je osvojila dva olimpijska i jedno svjetsko zlato, uhićena je u saveznoj državi Sjevernoj Karolini. Pri tome joj se na teret stavljaju vrlo ozbiljne optužbe. Solo je, navodno, zlostavljala djecu, vozila pod utjecajem alkohola te se opirala pri uhićenju.

Nakon privođenja i saslušanja u stanici, puštena je iz pritvora, a oglasio se njezin odvjetnik čiju je objavu Solo podijelila na svojem Twitteru. "Hope po savjetu advokata ne može govoriti o slučaju. Međutim, želi da svi znaju kako su djeca njen život i da je odmah puštena na slobodu. Trenutno je s obitelji kod svoje kuće i nastoji se obraniti od svih optužbi", poručio je njen odvjetnik Rich Nichols.

Solo je imala teško djetinjstvo. Svjedočila je kako ju je majka tukla i zlostavljala pod utjecajem alkohola. Već je imala problema sa zakonom. Godine 2014. uhićena je zbog dva slučaja obiteljskog nasilja, pri čemu je navodno napala svojeg nećaka. Optužbe su odbačene. 

Jedna od najpoznatijih nogometašica ikad šokirala je svijet 2017. godine kada je u intervjuu za CNN tvrdila da ju je bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter seksualno napastovao prilikom dodjele nagrada na kraju godine.

Pročitajte više