Dvostruka pobjednica bez objašnjenja otkazala nastup na Australian Openu

Foto: Profimedia

DVOSTRUKA pobjednica Australian Opena i bivša prva tenisačica svijeta Naomi Osaka otkazala je nastup na ovogodišnjem izdanju prvoga Grand Slama sezone, ali nije dala nikakvo objašnjenje svoje odluke. Australian Open na Twitteru je samo kratko objavio: "Naomi Osaka povukla se s Australian Opena. Nedostajat će nam."

Japanska tenisačica (25) nije se prijavila za turnire u Adelaidea u Hobartu koji služe kao zagrijavanje za veliki turnir u Melbourneu, pa se već neko vrijeme nagađalo hoće li se pojaviti na australskom Grand Slamu, a sada je potvrđeno da neće.

Osaka je neko vrijeme izbivala iz tenisa zbog mentalnih problema koji su se prvi put javno pokazali 2021., kada je bila pod ogromnim stresom na obaveznoj press-konferenciji u Ronald Garrosu, s kojeg se na kraju povukla. Otkrila je da je imala duga razdoblja depresije otkako je osvojila prvi Grand Slam 2018. godine.

Ranije otkazali prvi tenisač svijeta Alcaraz i legendarna Venus Williams

Prošle je godine uz to imala i velikih problema s ozljedama trbušnog zida i Ahilove tetive, zbog kojih je propustila dio sezone, kao i zbog bolesti.

Ovim otkazom Osaka se pridružila popisu velikih imena koja neće nastupiti u Melbourne Parku, nakon što se prvi tenisač svijeta Carlos Alcaraz ispričao zbog problema s nogom, a legendarna Venus Williams, koja je trebala nastupiti s pozivnicom, povukla se zbog neodređene ozljede.

Pročitajte više