NJEMAČKI KUP

Dynamo Dresden je u Berlinu bodrilo 35.000 navijača. Napravili su pakao

Foto: Twitter, EPA-EFE, Getty Images/Guliver Image

DA LJUBAV navijača prema klubovima nema granice u srijedu su pokazali nevjerojatni navijača drugoligaša Dynama iz Dresdena koji je gostovao kod Herthe u utakmici šesnaestine finala njemačkog kupa.

Točno pola od 70.249 gledatelja na Olimpijskom stadionu bili su gostujući navijači kojih je u 200 kilometara udaljeni Berlin autobusima, kombijima i automobilima stiglo čak 35.000. Dynamo je dobio tisuće zahtjeva za ulaznice pa je klub s Herthom dogovorio da mu ustupi koliko je god moguće karata, koje su odmah rasprodane, a gostujući navijači su napravili paklenu atmosferu na stadionu.

Imali su što vidjeti i na terenu na kojem se odigravala najdramatičnija utakmica šesnaestine finala kupa. Dynamo je poveo u 36. minuti golom Konea, a domaćini su izjednačili na otvaranju drugog dijela preko Lukebakija. Hertha je potpuno okrenula utakmicu golom Dude iz penala u 85. minuti, ali je Dynamo na isti način izjednačio u 90. Strijelac je bio Ebert.

Umorni Dynamo odolijevao je napadima Herthe u produžetku i onda poveo u 107. minuti golom Stora, ali nije izdržao. U trećoj minuti sudačke nadoknade produžetka za 3:3 zabio je Torunarigha i odveo utakmicu u penale. U šestoj seriji promašio je Ehlers i Marko Grujić je odveo Herthu u osminu finala.

 

Pročitajte više