Džeko je spasio prvenstvo golčinom za povijest. Pogledajte je

Screenshot: Twitter

EDIN DŽEKO za dva mjeseca navršava 37 godina. Usprkos veteranskoj dobi sjajno je zabio pobjednički gol u derbiju 16. kola Serie A za pobjedu Intera nad Napolijem (1:0). Džeko je četvrtim prvenstvenim golom u zadnje tri utakmice srušio do sada neporaženi Napoli, ostvario pothvat za povijest talijanskog i svjetskog velikana te spasio prvenstvo.

Vodeći Napoli je naime do prvog poraza sezone imao velikih osam bodova prednosti pred prvim pratiteljem, aktualnim prvakom Milanom i činilo se da nezaustavljivo grabi prema prvom naslovu još od Maradonine ere. Međutim, Džeko je odličnim utrčavanjem iza leđa obrane Napolija i efektnim zakucavanjem glavom lopte koju mu je centrirao Federico Dimarco vratio u igru za naslov ne samo gradske rivale i Juventus, nego je dao šansu čak i svom klubu da se uključi u lov na Scudetto.

Bosanska legenda to je napravila povijesnim golom. Ovo je Džeki bio 20. prvenstveni zgoditak za Inter. S obzirom na to da je u taj klub došao u ljeto 2021., znači da ih je sve postigao nakon 35. godine. Džekin podvig je u tome što su svi ostali Interovi 35+ strijelci zajedno postigli 19 golova, dakle jedan manje od njega samog. Džeki je inače gol za pobjedu nad Napolijem bio 105. u Serie A te 237. u karijeri.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DŽEKIN POVIJESNI GOL

 

Pročitajte više