Džeko: Ništa nije odlučeno po pitanju moje budućnosti u Wolfsburgu



UVJERLJIVU 3:1 pobjedu u prijateljskoj utakmici odigranoj u četvrtak ostvarila je njemačka nogometna reprezentacija protiv izabrane BiH vrste.

Jedini i uvodni gol za goste na susretu odigranom u Frankfurtu postigao je Wolfsburgov napadač Edin Džeko. Zabio je na ubacivanje Miralema Pjanića u 15. minuti, s time da je na putu prema golu lopta okrznula kapetana Elfa Philippa Lahma.

Lahm se ubrzo "ispričao" lijepim dalekometnim šutom za poravnanje rezultata, dok je pobjedu Nijemcima osigurao golovima s bijele točke Bastian Schweinsteiger.

Za komentar utakmice pobrinuo se Džeko nahvalivši izgled njemačke reprezentacije i prognoziravši joj uspjeh na SP-u (JAR, 11. lipnja - 11. srpnja).

"Vjerujem da Njemačka može daleko, skroz do borbe za naslov. Uvijek se dokazujete na velikim natjecanjima, a nadam se da ćete to ponoviti i u Južnoafričkoj Republici. Navijat ću za vas", kazao je Džeko pojasnivši uzroke poraza u prijateljskom ogledu u srijedu.

"Ostali smo bez daha tijekom drugoga poluvremena. Ne čudi to, već smo tri tjedna na odmoru."

Ipak, ono za Wolfsburg najvažnije Džeko je ostavio za kraj.

Mnogo se klubova spominjalo kao buduće odredište sjajnoga napadača, no do ponedjeljka nitko nije uplatio 40 milijuna eura za njegovo dovođenje. Početak tjedna bio je zadnji dan kada su klubovi zainteresirani za usluge tog BIH nogometaša mogli reagirati na tu cijenu. Iz redova osvajača Bundeslige za 2009. godinu nakon toga je poručeno da će cijena samo rasti, pa se ne čini izglednim da će Džeko na ljeto mijenjati adresu.

"To ćemo još vidjeti, ništa još nije odlučeno", sumnjičavo će Džeko po pitanju klupske budućnosti.

Pročitajte više