Džomba, Karabatić i Guigou najefikasniji

NAJEFIKASNIJI igrači hrvatske reprezentacije na putu do polufinala svjetskog prvenstva u Tunisu su Mirza Džomba i Blaženko Lacković.

Džomba je postigao 47 pogodaka uz realizaciju šuta 71 posto, dok je Lacković upisao 40 pogodaka uz šut od 56 posto. Treći strijelac olimpijskih pobjednika i svjetskih prvaka je Ivano Balić, koji je postigao 32 pogotka (šut 57 posto).

U redovima francuske reprezentacije strijelce predvode Nikola Karabatić i Michael Guigou. Obojica su postigla po 35 pogodaka. Karbatić uz šut od 61 posto, dok Guigou ima šut od 76 posto. Tri pogotka manje postigao je Gregory Anquetil (62 posto realizacije).

Hrvatska vrsta je imala 471 napad uz realizaciju od 52 posto, dok su Francuzi imali 468 napada, također uz realizaciju 52 posto.

Odabranici Line Červara najviše su pogodaka postigli s devet metara (83), dok su u kontrama zabili 52 pogotka. Francuzi su najviše pogodaka postigli iz kontri (53), dok su udarcima s devet metara upisali 42 pogotka.

Nakon osam odigranih utakmica francuski vratari Thierry Omeyer i Daouda Karaboue imaju nešto bolju statistiku od Vlade Šole i Venia Loserta. Karaboue ima 44 posto obrana, a Omeyer 37 posto, dok Šola ima 35, a Losert 28 posto obrana.

Hrvatski igrači do sada su prikupili 30 isključenja, a Francuzi 38. U hrvatskim redovima najgrublji su Slavko Goluža sa šest, te Igor Vori sa pet isključenja, dok kod Francuza po grubosti prednjače Gueric Kervadec sa osam, te Joel Abati sa pet isključenja.

Pročitajte više