Džomba: Najviše mi je žao naših navijača

PREMDA vidno razočarani, hrvatski rukometaši pošteno su priznali poraz u finalu svjetskog prvenstva u Tunisu.

"Španjolska je zaslužila pobjedu. Naša igra se u finalu raspala. Ništa nam nije polazilo od ruke, Španjolci su danas bili bolji. Međutim, ovaj poraz ne treba shvatiti kao tragediju ipak smo drugi na svijetu, a možemo se tiješiti kako smo Španjolsku pobijedili u skupini," kazao je najbolji igrač svjetskog prvenstva u Tunisu, Ivano Balić.

Uz Balića u momčadi prvenstva je i Mirza Džomba, naš najbolji igrač u finalu.

"Još uvijek sam pod dojmom ovog poraza, tako da se previše ne radujem nagradi za najbolje krilo. Teško se veseliti nakon ovakvog poraza. Ništa nam nije išlo i najviše mi je žao naših sjajnih navijača," kazao je Džomba.

Petar Metličić je briljirao protiv Francuza u polufinalu, no protiv Španjolaca nije imao dan, baš kao niti većina njegovih suigrača.

"Ispuhali smo se prije finala. No, teško je očekivati da uvijek možemo pobijeđivati. Sve loše se poklopilo u ovoj utakmici. No, ovaj poraz nas neće pokolebati na europskom prvenstvu idemo po zlato," kazao je Petar Metličić.

Hrvatska je do ogleda u Radesu šest puta uzastopce pobijedila "Furiju", no u finalu smo ipak doživjeli poraz.

"Strahovao sam od zakona velikih brojeva. Mi smo Španjolce pobijedili šest puta uzastopce i zbog toga smo uoči utakmice bili iznimno oprezni. No, vidjeli ste jednostavno bili su bolji," kazao je Vlado Šola, koji je utakmicu zaključio sa 10 obrana.

"Španjolci su podigli svoju igru za najmanje 30 posto i sasvim su zasluženo osvojili prvo mjesto. Nikako nismo uspjevali pronaći pravi ritam, a njima je sve ulazilo," kazao je Goran Šprem.

Pročitajte više