Džomba razmontirao Babića i igrače: "Katastrofa, smiješni smo, sudaramo se na terenu"

Foto: Guliver Image/Getty Images

"NAJGORA ocjena. Sve što smo planirali nismo napravili. Od vratara i obrane, koji su naš forte, do napada u kojem su navlačili naše bekove na šut, zatvorili nam krila, pa dvojnim blokom, uz pomoć sjajnog vratara, skinuli 16 lopti. Kada se lovi rezultat, igrači se duplo više troše. Misliš da si blizu, a onda padneš u provaliju", tako je Mirza Džomba prokomentirao poraz Hrvatske od Njemačke.

Hrvatska je izgubila 21:28 i tako grupnu fazu završila na drugom mjestu. Igrom je razočarala sve...

"Ma katastrofa. Nikako ne možemo izgurati njihove pivote, ući pred njih i izdominirati. A to je bio bolji dio naše igre. Napad je bio još lošiji", nadovezao se Džomba pa nastavio:

"Sa sedam igrača u terenu nismo dobili ništa. Tromi smo i nesigurni u napadu, pa u nekim trenucima ispadamo smiješni, sudaramo se. S igračem više su nas navlačili na šut izvana. S igračem više, morate ući na zicer i zabiti gol. Spori smo, nismo tečni, Duvnjak i Cindrić su katastrofalno povezali igru Imali smo katastrofalan šut izvana. S dva raspoložena igrača, Kontrecom i Štrlekom, mislili smo pobijediti Njemačku. To je nemoguće."

Goran Šprem smatra kako Hrvatska mora puno bolje.

"Naš najveći problem je tečnost kretnji lopte i bekova. Mandalinić i Stepančić ne vole igru s krilom ni suradnju s pivotom. Da ne bude zabune, ne želimo ih pljuvati, ali ovi igraču imaju kvalitetu za bolju igru", rekao je Šprem, dok je Džomba zaključio:

"Dolazi psiholog u stožer, imat će puno posla..."
 

Pročitajte više