ATP

Džumhur kažnjen nakon predaje meča, ATP otvara istragu

Foto: EPA

DAMIR Džumhur je novčano kažnjen, a ATP je najavio dodatnu istragu nakon što je najbolji bosanskohercegovački tenisač predao meč 2. kola kvalifikacija turnira iz serije 500 u Acapulcu.

Što se dogodilo tijekom susreta protiv Botica van de Zandschulpa sam Džumhur je ovako objasnio:

''Napustio sam teren jer u tom trenutku više nisam mogao podnijeti da se netko prema meni ponaša veoma loše na terenu, bezobrazno, da može raditi što god poželi, a to se odnosi na suca koji je izravno utjecao na rezultat meča svojim lošim odlukama. Okidač svega toga je bila sporna lopta na 5:5 i 40:40, gdje on nije reagirao. Lopta je bila čisti aut i ja sam izgubio taj servis-gem. Nakon toga na pauzi sam mu rekao da ću predočiti video svima i da imam pravo tužiti ga zbog toga što je direktno utjecao na poraz ili pobjedu drugog igrača. On je meni za to dao opomenu. Otkud mu pravo da daje opomenu za to što sam rekao da ću ga tužiti za greške koje je napravio?''

"Tu sam bio iživciran, nešto sam rekao, a sudac mi je rekao da je dosta. Rekao sam da nije dosta i da imam pravo pričati i da ću ja kazati kad je dosta. Na to dobivam drugu opomenu i kazneni poen i ja nisam imao potrebu više igrati taj meč. Toliko je u mojoj glavi bilo sve nepravedno i nisam imao više nikakvu potrebu igrati dalje meč, nisam se mogao iskontrolirati i nastaviti igrati."

ATP je sad u svom priopćenju pojasnio da je Džumhur kažnjen novčano u iznosu od 6500 američkih dolara te da nema pravo na 5280 dolara koliko je dotad zaradio na turniru. U pitanju je ukupan iznos od približno 75.000 kuna.

Osim toga, ATP je najavio dodatnu istragu.

Pročitajte više