Ecclestone "druka" za Ferrrai

BERNIE ECCLESTONE (77), voditelj natjecanja Svjetskog prvenstva u Formuli 1, zaprijetio je čelnicima FIA-e da će se povući iz Formule 1 oduzmu li naslov Ferrariju.

Na londonskom saslušanju u četvrtak Svjetska automobilistička federacija (FIA) razmotrit će žalbu McLaren Mercedesa na temperature goriva četvorice vozača na posljednjoj utrci sezone u Interlagosu. Trojica od njih (Rosberg, Heidfeld i Kubica) plasirali su se ispred Hamiltona i njihova bi eventualna naknadna diskvalifikacija donijela naslov prvaka mladom Britancu u McLarenu.

Osim što je sam Hamilton rekao da se osjeća poraženim i da ne želi naslov prvaka dobiti administrativnim putem, svoje je o cijeloj priči rekao i šef natjecanja F1 Bernie Ecclestone.

"Tko uopće može pomisliti da bi navijači Formule 1 željeli da prvak bude odlučen zbog jednog ili dva stupnja niže temperature ulivenog goriva. Uostalom, temperatura se točno ionako ne može izmjeriti. Ako je pak nekome u interesu da me makne i time popravi stvari, ja ću se vrlo rado povući." - rekao je Ecclestone dodavši:

"Koliko znam, i McLaren je svog vozača na treningu dan prije utrke opremio ekstra-parom guma za kišu, što također nije dozvoljeno. Zar je to manji prekršaj od temperature goriva?"

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više