Edo, IsPezzi pa reci

Foto: Večernji list

NEUNIŠTIVI Edo Pezzi, koji se hvali kako iza sebe ima više od tri tisuće radijskih prijenosa, našao se na udaru kolege Zdravka Solde, koji ga tuži radi uvreda koje mu je poslao SMS-om. Sukob između dvije vedete radijskog sportskog novinarstva započeo je još u kolovozu 2004. od kada datira svađa i rat SMS-ovima.

"Poslušaj si prijenos iz Francuske pa se spali. Za ovaj primitivni ispad tek ćeš vidjeti što ćeš dobiti. Govno od čovjeka!" - efektno je poentirao Pezzi u poruci koja je predmet spora. Nakon što su se tijekom prijenosa Soldo i Pezzi posvađali preko interne linije, uslijedili su Edini SMS-marifetluci

"Ti si stvarno notorna budala i nekorektan kolega, kao uvijek od stabla ne vidiš šumu (jer u glavi nemaš ništa)." - poklopio je Pezzi Soldu, a javlja riječki Novi List.

Inače, Edo Pezzi dobio je danas nagradu za životno djelo prema izboru Hrvatskog zbora sportskih novinara.

Zdravku Soldi je ovo bio dovoljan pokazatelj kako njegov vrijedni i samoprijegorni rad i nebrojena javljanja iz "ulice pjesnika", "grada baroka", "grada Vegete" i ostalih manje zanimljivih nogometnih borilišta u sklopu obljubljene emisije "Sport i glazba" nisu ni izbliza dovoljno vrednovani, pa je odlučio podnijeti privatnu tužbu na zagrebačkom Općinskom sudu.

Revni slušatelji prijenosa susreta Prve HNL na valovima Hrvatskog radija jedinstveni su u ocjeni kako je Zdravko Soldo neopravdano zapostavljen i da je ovaj jedini legitimni nasljednik Ive Škopljanca zakinut zbog toga što urednik Ognjen Naglić protežira osovinu Edo Pezzi-Krešimir Čampa-Davor Lulić koja uvijek dobija priliku komentirati velike derbije na Maksimiru i Poljudu, svjetska i europska prvenstva, a zarade i koju međunarodnu dnevnicu odlascima na Farske Otoke, Bugarsku, Moldaviju.

Za to vrijeme Zdravko Soldo armiji svojih štovatelja s "ljubavlju i predanošću dočarava zbivanja na nogometnim travnjacima" Koprivnice i Kranjčevićeve ulice. Tko bi uopće mogao zamijeniti njegov unjkavo umiljati glas kada prekine kolegu Čampu urlajući "Senajed Ibričić, Senajed Ibričić!!!", ili kad se divi Stojkiću koji je "čudnim instinktom" održao svoju mrežu netaknutom.

Soldo nije zaslužio ovakvu diskreditaciju i vrijeđanje od starijeg i puno poznatijeg kolege Pezzija, koji se ne da u mirovinu, iako je u više navrata isticao kako mu je ovo zadnja godina kako se pjeni za mikrofonom svaki put kada Hajduk prijeđe centar. Častohlepni Edo, koji se tijekom karijere često neukusnim dodvoravanjem zbližio sa svermoćnim sportskim funkcionerima, a na kraju i sam poslao član uprava nekoliko splitskih klubova, ne može niti podnijeti pomisao kako je zamjenjiv, pa koristi čak i umijeće pisanja SMS poruka kako bi ponizio kolegu.

Pezziju bi najprimjerenija kazna bila kada bi urednici za predstojeći derbi u Splitu na zadatak poslali čovjeka zaduženog za podizanje adrenalina kod istinskih športskih zaljubljenika koji bdiju uz tranzistore, Zdravka Soldu.


Pročitajte više