Eduardo: Brazilci nisu napaljeni i imaju slabu obranu

EDUARDO DA SILVA u Dinamovom je napadu već odavno osigurao svoje mjesto. Hat-trick protiv Intera samo je potvrdio izuzetnu formu ovog mladog igrača. Bilo bi za Eduarda lijepo i kad bi se ustalio u napadu naše nacionalne vrste. Uoči povijesnog susreta s Cariocama, zanimljivo je čuti na koji je način Dinamov vrsni strijelac okarakterizirao igrače Brazila, kao i na koji način gleda na ovu, za njega, iznimno interesantnu utakmicu.

"Prijatelji me zovu iz Rija i govore kako žele da Hrvatska pobijedi. Govore i kako je Brazilu već vrijeme da izgubi utakmicu. Ja se svakako osjećam Hrvatom, iako imam i brazilsku putovnicu." - započeo je Eduardo svoju priču.

Koliko je realno očekivati pobjedu naše reprezentacije u Splitu, teško je reći. Brazilci su, čak i kad se o prijateljskim utakmicama radi, klasa za sebe.

"Milsim da se može dogoditi da Hrvatska iznenadi. Pretpostavljam da svjetski prvaci neće biti motivirani kao na službenim utakmicama, sad je naboj mnogo manji. Nema one napaljenosti." - ustvrdio je Dinamov napadač.

Željeli bismo povjerovati kako naši nogometaši mogu u Splitu učiniti čudo, jer ako nigdje, u Splitu uvijek možete naići na senzaciju. Ipak, najbitnije od svega je da se naša reprezentacija pokaže sigurnom i uigranom. Očekuju nas teške kvalifikacijske utakmice za SP 2006. u Njemačkoj, a bolji test od Brazila nismo mogli dobiti.

"Dida će u srijedu biti ogromna prepreka, super je kvalitetan i iskusan. Drugačije je s obranom Lucio - Roque Junior - Juan - Alex, koja voli tehnički nogomet, postavlja se meko i nije neranjiva. Obrana im je najslabiji dio momčadi." - tvrdi Eduardo.

Nakon što je naš nogometni as Dado Pršo odlučio kako ipak neće uveličati utakmicu s Brazilom, možda će se i Eduardu pružiti prilika da zaigra u vrhu našeg napada.

"Bit ću vrlo sretan ako se to dogodi, ali bit ću sretan i ako se ne dogodi. Nije toliko bitno hoću li ulaziti u igru, bitno je tek da mogu biti uz igrače i dati im podršku." - skromno je izjavio Eduardo nakon presice koja se u ponedjeljak održala u Splitu.

Brazilsko-hrvatski strijelac nije izdržao a da se ne osvrne na maksimirski klub. Ima i razloga; Dinamo uistinu igra vrhunski nogomet u posljednje vrijeme.

"Tek sam produžio ugovor na četiri godine i nigdje mi se ne žuri. Uvjeren sam da će Modri ove sezone popraviti ono što su prethodne pokvarili. No, cijenimo naše konkurente, ponjprije mislim na Rijeku, Hajduk, Varteks." - kazao je Eduardo novinaru Sportskih novosti.

Dinamov napadač u Hrvatskoj je već 6 godina. U juniorima ga je vodio Đuro Bago, da bi poslije 12 mjeseci postao član agencije Zdravka Mamića.,

"Maminjo je uvijek korektan.Učini sve što obeća. Meni, a i svim igračima, bilo bi grozno kad ga ne bi bilo u Maksimiru." - zaključio je Eduardo.

Pročitajte više